Celstraffen van 21 en 20 jaar voor liquidatie in Nieuwegein – NU.nl

Celstraffen van 21 en 20 jaar voor liquidatie in Nieuwegein - NU.nl
20 en 21 jaar voor liquidatie Adjai Badloe uit Nieuwegein
Volgens de rechtbank hebben de Amsterdammer Reza J. (25) en de Amstelvener Denzel D. (25) de liquidatie samen uitgevoerd, waarbij de man uit Amsterdam de schutter was. D. kreeg de hoogste straf van 21 jaar opgelegd.

De rechtbank ziet bewijs in de aangetroffen kledingstukken in een vluchtauto met daarop het DNA van beide mannen. Op enkele van die kledingstukken zijn ook schotresten aangetroffen.

Buurtbewoners en de partner van Badloe troffen hem in november 2017 bloedend aan, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De twee verdachten konden na een “dollemansrit”, waarbij meerdere aanrijdingen werden veroorzaakt, in Amsterdam tot stoppen worden gedwongen door de politie.

In het huis van de man uit Amstelveen vond de politie ook bijna 5 kilo hasj. Daarnaast maakte hij zich tijdens de vluchtpoging schuldig aan gevaarlijk rijgedrag. D. moet ook alsnog bijna anderhalf jaar van een eerder opgelegde gevangenisstraf uitzitten.

De man uit Amsterdam is naast voor de veroordeling voor het medeplegen van moord en brandstichting ook veroordeeld voor wapen- en munitiebezit.

De rechtbank in Arnhem heeft de twee mannen die verantwoordelijk zijn voor de liquidatie van de 43-jarige Timon Badloe, twee jaar geleden in Nieuwegein, zware straffen opgelegd.

De 43-jarige Adjai Badloe, vaak Timon genoemd, werd op 28 november 2017 s morgens in zijn auto voor zijn huis aan de Apollolaan in Nieuwegein met acht kogels doodgeschoten.

De verdachten staken in Vleuten de vluchtauto in brand. De politie pakte hen na een roekeloze vlucht met een tweede auto via de A2 bij het AMC in Amsterdam. Daarbij ramde D. andere autos, onder meer die van een zwangere automobiliste.

De Amsterdammer Reza J. (25) die heeft geschoten kreeg 20 jaar cel. De Amstelvener Denzel D. (25) die reed, kreeg 21 jaar cel opgelegd. De straf van D. is hoger, omdat hij een langer strafblad heeft en ook 5 kilo hasj bezat.

Beide mannen ontkenden dat ze de liquidatie hebben gepleegd. J. zweeg terwijl D. zei dat hij dacht dat hij alleen chauffeur zou zijn voor een ripdeal. De rechtbank vindt dat er genoeg bewijs is voor een moordplan en vindt hen daarvoor beiden even verantwoordelijk. Zo werd op kleding en handschoenen van de mannen kruitsporen en glas van de auto van Badloe aangetroffen en hun DNA.

De straf pakte iets lager uit dan de 23 en 24 jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist. Een motief voor de liquidatie is de rechtbank niet duidelijk geworden.