Malvertmoorden: ‘Had ik mijn broertje dan maar moeten laten dood schieten?’

Malvertmoorden: 'Had ik mijn broertje dan maar moeten laten dood schieten?'
Malvertmoorden: ‘Had ik mijn broertje dan maar moeten laten dood schieten?’
Zijn advocaat Marc Nilissen zegt dat zijn cliënt heeft geschoten uit zelfverdediging. Er zou geen sprake zijn van een koelbloedige afrekening maar van een noodweersituatie. Hoe het andere slachtoffer om het leven is gekomen, is volgens Nilissen niet duidelijk. ‘Het was een chaos, een geweldsexplosie.’ Volgens hem is het mogelijk dat de ene broer in de vuurzee de andere heeft neergeschoten, of dat die het slachtoffer is geworden van een verdwaalde kogel.

Verdachte dubbele liquidatie: 'Ik zag alleen dood in hun ogen'

De rechtbank wijst het verzoek af. Er zouden genoeg ernstige bezwaren zijn om de twee broers in de cel te houden. Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak zijn drie dagen in februari uitgetrokken.

Aangekomen in het café, zo vertelde Björn toen hij het laatste woord kreeg op deze zogeheten pro-formazitting, liep het conflict al snel uit de hand. Volgens zijn advocaat stond Najib, ‘met speeksel op z’n mond’, doodsbedreigingen te uiten naar Björn, die voor de zekerheid zijn broer Gjordan had meegenomen. Björn: ‘Ik wil even mijn ongenoegen uiten over de suggestieve denkwijze die ik in het dossier lees. Alsof mijn broer zou zijn begonnen met schieten. Maar ik hoorde daar al meteen: "Walla, je gaat zien: je gaat dood".’

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Nijmegen at Twitter: