Hoogwater

De hoge waterstanden hebben dan ook niet tot grote problemen geleid, maar het vele water veroorzaakt wel hinder. In Zaltbommel staat al dagen een auto op een parkeerplaats aan de Waal. Het terrein is voor een deel ondergelopen. De gemeente Zaltbommel en de politie lieten eerder al weten op zoek te zijn naar de eigenaar van de auto. Als de eigenaar niet gevonden wordt, wordt de auto weggesleept.

De Waalkade wordt vandaag om 18.00 uur afgesloten voor alle verkeer, inclusief openbaar vervoer. We verwachten dat de kade dinsdagochtend gaat onderlopen. De hoogste waterstand wordt verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag.

“We verwachten dat de kade dinsdagochtend gaat onderlopen. De hoogste waterstand wordt verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag”, schrijft de gemeente op Twitter.

RTV Utrecht. “Attendeer uw kids op de gevaren, aangezien de scheiding tussen de kade en de ondergelopen parkeerplaats nauwelijks meer te zien is.”

43 schapen verdronken. Ze stonden op een stuk land dat door het hoogwater in de Nederrijn was ondergelopen. In natuurgebied Munnikenland bij Slot Loevestein werden 186 dieren naar een hoger gebied geleid.

Nijmegen at Twitter: