Hilckmann wil geen 7 miljoen betalen en gaat in hoger beroep

Hilckmann wil geen 7 miljoen betalen en gaat in hoger beroep
Hilckmann wil geen 7 miljoen betalen en gaat in hoger beroep
Niet meer levensvatbaar Nijmegen zou in een later stadium nog eens 6,6 miljoen euro aan Hilckmann betalen, maar zover kwam het niet. Begin 2016 trekt het slachthuis de stekker eruit. Volgens de directie was Hilckmann niet meer levensvatbaar door opgelopen tekorten en een niet-verkregen exportvergunning voor China. Tweehonderd medewerkers verloren hun baan.

Over de terugbetaling van dat geld zegt advocaat Sander Drijber nu: ‘Dan moet dat geld er wel zijn.’ Maar of dat geld er wel of niet is, wil hij verder niet zeggen. Tijdens de langslepende rechtszaak werd Hilckmann door de rechter op de vingers getikt, omdat het voortdurend geld aan het rondpompen was naar Duitse rekeningen.
NIJMEGEN – Hilckmann is voorlopig niet van plan om 7 miljoen euro terug te betalen aan de gemeente Nijmegen. Het slachthuis gaat op de valreep in hoger beroep.

Nieuwbouw Ondertussen is Hilckmann wel in overleg met de gemeente over de oplevering van de opstallen. Nijmegen wil de grond en de opstallen graag zo snel mogelijk in handen krijgen zodat er kan worden begonnen met de nieuwbouw.

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

Nijmegen at Twitter: