Nacht van de Vluchteling opnieuw in Nijmegen van start

Nacht van de Vluchteling opnieuw in Nijmegen van start
Nacht van de Vluchteling opnieuw in Nijmegen van start
Voor de tweede keer is Amsterdam een start- en finishlocatie van de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop waarmee geld wordt opgehaald voor vluchtelingen.

De loop zal in de nacht van 16 op 17 juni vanaf de Westergasfabriek van start gaan.Het startschot voor de loop van 40 kilometer klinkt om middernacht. Het GVB laat speciaal voor dit initiatief twee nachtelijke pontjes varen om lopers het IJ over te zetten. De route gaat vervolgens verder via Amsterdam-Noord en Broek in Waterland naar Durgerdam. Na de wandeling van gemiddeld 8 tot 9 uur finishen de lopers de volgende ochtend weer bij het startpunt.SuccesIs 40 kilometer je wat gortig? Dan kan je in de vooravond ook meedoen aan de loop van 10 of 20 kilometer. Naast Amsterdam kan je ook kiezen voor een loop in Rotterdam, Utrecht of Nijmegen.Vorig jaar deed Amsterdam voor het eerst mee, dat bleek een groot succes: Amsterdam was verantwoordelijk voor bijna de helft van de in totaal 5000 deelnemers. Er werd 1,6 miljoen euro opgehaald voor noodhulp aan vluchtelingen in Syrië en Myanmar.Aanmelden kan hier.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

NIJMEGEN – De Nacht van de Vluchteling gaat dit jaar opnieuw in Nijmegen van start. Tijdens dit evenement, dat wordt gehouden in de nacht van 16 tot 17 juni, lopen duizenden mensen ’s nachts 40 kilometer om geld op te halen voor de eerste noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Aeham Ahmad, de wereldwijd beroemde Syrische pianist uit Yarmouk, geeft vlak voor het startschot in de Stevenskerk een bijzonder optreden.

In Nijmegen begint de wandeling waar zo’n 1.000 deelnemers aan meedoen bij de Stevenskerk. De deelnemers lopen vervolgens via Valburg, Elst en Arnhem-Zuid. De volgende ochtend finishen de vermoeide lopers in Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Tegelijk met Nijmegen starten ook duizenden lopers in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Stichting Vluchteling wil hiermee een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor de eerste noodhulp aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en conflict. Deze hulp bestaat uit schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en eerste levensbehoeften.

Vaste supporters presentator Art Rooijakkers acteur Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door 5.000 lopers. Uit die opbrengst biedt Stichting Vluchteling noodhulp aan ruim 76.000 vluchtelingen in o.a. Syrië en Myanmar.


Nijmegen at Twitter: