Gevaarlijke politiehond gevonden na grote zoekactie in Nijmegen

\Gevaarlijke\ politiehond gevonden na grote zoekactie in Nijmegen
Benader vermiste hond niet zelf, waarschuwt de politie
NIJMEGEN – Laika, de hond van de 24-jarige Adriana uit Nijmegen, is sinds donderdagavond vermist. De Mechelse herdershond raakte in paniek na een aanrijding en zette het op een lopen.

Ik was haar aan het uitlaten. Ik weet niet precies wat er gebeurde, het ging zo snel, vertelt Adriana. Ik heb een uitlooplijn. Laika stak over en werd aangereden door een auto. De lijn brak en ze ging ervandoor.

Laika is nog wel gezien. Gisteravond op het industrieterrein en vandaag op de Wolfkuilseweg. Daar ben ik naartoe gegaan, maar ik heb haar niet gezien, aldus Adriana. 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

NIJMEGEN – De politie waarschuwt dat het niet verstandig is om de vermiste hond Laika uit Nijmegen zomaar te benaderen. De hond wordt ingezet voor politiewerk en kan gevaarlijk zijn.

De Mechelse herdershond raakte donderdagavond in paniek na een aanrijding en zette het op een lopen. Adriana, de 24-jarige eigenares, vertelde eerder over de vermissing. Ik was haar aan het uitlaten. Ik heb een uitlooplijn. Laika stak over en werd aangereden door een auto. De lijn brak en ze ging ervandoor.

Laika is daarna nog gezien op het industrieterrein en de Wolfskuilseweg in Nijmegen, maar Adriana trof haar niet meer aan. De herder is niet in dienst bij de politie, maar wordt regelmatig ingehuurd. Wie de hond ziet, kan het beste de politie inlichten.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl


Nijmegen at Twitter: