Loetje Nijmegen: nieuw restaurant zomer 2018

Loetje Nijmegen: nieuw restaurant zomer 2018
50 shades of grey: dit wordt de kleur van de Waalbrug
Loetje krijgt in de zomer van 2018 een vestiging in Nijmegen; aan de Waalhaven. Loetje staat bekend om haar biefstuk en zag het levenslicht in 1977 in Amsterdam. De vestiging in Nijmegen is Loetje-nummer 15.

Loetje Nijmegen komt in de nieuwbouw bij de Waalhaven, aan de Handelskade in de stad. In deze nieuwbouw komt ook een tweede vestiging van Bistrobar Berlin waaraan Ron Blaauw zijn naam verbonden heeft. Dit meldt dagblad De Gederlander.

Loetje Nijmegen wordt de vijftiende vestiging van het biefstuk-restaurant.  Met de komst van deze Loetje is de laatste commerciële ruimte op de Handelskade ingevuld, aldus Verbeek Bedrijfsmakelaars uit Nijmegen. In totaal komen aan de Handelskade ruim 530 koop- en huurappartementen en circa 2900 vierkante meter commerciële ruimte. De Handelskade is vrijwel klaar. De komende maanden worden de laatste woningen opgeleverd.

In april 2017 kreeg Loetje een vestiging in Rotterdam, aan de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. In 2016 opende in Gorssel een Loetje en ook in Breukelen.

Je ontvangt alleen een mailtje als wij een nieuw artikel in de categorie “Nieuw in Nijmegen” publiceren.Leave this field empty if youre human:  

De oorsprong van Loetje ligt echter in Amsterdam waar vijf zaken zijn. Daarnaast tellen Amstelveen, Overveen, Bergen, Laren en Utrecht locaties van Loetje.

Waar het restaurant precies komt heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt. Wel zijn ze al volop op zoek naar personeel voor de nieuwe zaak.

Loetje werd in 1977 geboren toen Ludwig Loetje Klinkhamer restaurant Loetje begon aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Zoon Jaap Klinkhamer staat nu aan het roer van het bedrijf, samen met Mike van den Berg. 

In alle restaurant is de biefstuk de hardloper. Deze staat op de kaart voor €18,25, met omschrijving: Biefstuk Ossenhaas en jus. Wil een gast de XL-variant dan betaalt hij €27,25. Friet erbij kost €3,60, gemengde salade met spekjes als bijgerecht kan voor €4,95. De biefstuk wordt – zonder tegenbericht – medium rare gebakken.

Loetje begon zon 40 jaar geleden als een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid, waar ook wel een uitsmijter, een bal gehakt of een portie kaas genuttigd werd. Toen bleek dat er steeds meer en meer behoefte was aan een echt avondmaal, werd de ossenhaasbiefstuk geïntroduceerd.

De slagersachtergrond van Loetje Klinkhamer kwam goed van pas. De biefstuk werd een groot succes. De biljarttafels maakten plaats voor gewone tafels en het nieuwe eetcafé zat iedere dag vol met liefhebbers van dat heerlijke stukje vlees: de biefstuk van Loetje. Inmiddels heeft Loetje ook twee hotels in haar groep. In Gorssel en in Overveen.

Loetje Klinkhamer overleed  in 2017 op 83-jarige leeftijd na een fatale val van de trap in een van de Loetje restaurants.

Niets missen van Missethoreca.nl? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang drie keer in de week het laatste horecanieuws!

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Gebruiksvoorwaarden en Privacy Statement

De Waalbrug krijgt een nieuwe kleur! Welke dat dan moet zijn, heeft een team van deskundigen de afgelopen weken bepaald. Vier ‘shades of grey’ werden op verschillende momenten van de dag en bij verschillende weersomstandigheden getest. De winnaar: een warme, grijze kleur.

Warm grijs dus. Het testteam oordeelde dat deze kleur een frisse uitstraling heeft en zowel bij zonnig als bij somber weer het licht voldoende weerkaatst. Ook past deze kleur het beste bij de donkergrijze kleur van de toekomstige leuningen en lichtmasten. De neutrale kleur is bovendien het beste te verlichten met wit of gekleurd licht. Niet onbelangrijk, want bij de nieuwe Waalbrug wordt het mogelijk om de brug bij bijzondere gelegenheden in alle kleuren van de regenboog aan te stralen. Vet!

Dat de kleur lichtgrijs zou worden was al eerder besloten. Een lichte kleur zorgt er namelijk voor dat het staal minder uitzet bij warm weer, het hoeft minder vaak te worden geschilderd en is ook beter zichtbaar en daardoor verkeersveiliger. Een lichte brug versterkt bovendien het industriële karakter en past zich aan aan het licht en de lucht.

Benieuwd naar wat er met de renovatie van de Waalbrug nog meer gaat gebeuren? Lees dit:


Nijmegen at Twitter: