Praat mee over Nijmegen met GroenLinks, D66 en SP

Praat mee over Nijmegen met GroenLinks, D66 en SP
Meepraten over Nijmegen tijdens Stadsconferentie
NIJMEGEN – De partijen die onderhandelen over de nieuwe coalitie (GroenLinks, D66 en SP) willen graag in gesprek met de stad. Wie mee wil praten en denken over de toekomst van Nijmegen is welkom op de Stadsconferentie op zaterdag 14 april van 11.00 tot 15.00 uur in het Stadhuis.

Bezoekers kunnen hun ideeën en suggesties kwijt over duurzaamheid, bouwen, wonen, verkeer, zorg & welzijn, werk & inkomen, cultuur & evenementen en aantrekkelijke & leefbare wijken. Zij kunnen hun inbreng voor deze onderwerpen achterlaten op de ideeënmarkt. Daarnaast kunnen inwoners en/of organisaties deelnemen aan een van de rondetafelgesprekken.

In de ochtend, om 11.00 uur, zal formateur Rik Grashoff de bezoekers verwelkomen. Tijdens de conferentie zullen er verschillende rondetafelgesprekken zijn over de onderwerpen energietransitie, zorg & welzijn, werk & inkomen, aantrekkelijke stad en aantrekkelijke wijken.

Heb jij ideeën over hoe het nóg beter kan in onze stad en durf je van je te laten horen? Kom dan zaterdag 14 april naar de stadsconferentie in het stadhuis en praat mee met de partijen die onderhandelen over de coalitie.

NIJMEGEN – Nijmegenaren kunnen ook ná de gemeenteraadsverkiezingen nog hun stempel drukken op het beleid van de komende vier jaren. GroenLinks, D66 en SP die onderhandelen over de nieuwe coalitie, nodigen iedereen uit om zaterdag 14 april mee te komen praten.

Van der Meer is niet de eerste Nijmegenaar die wethouder wordt in Eindhoven. Zijn GroenLinks-collega Lenie Scholten was dat van 2010 tot 2016. Na de gemeenteraadsverkiezingen vorige maand onderzocht zij in Nijmegen als informateur welke coalitievormen mogelijk en haalbaar waren.

Tijdens de zogenoemde stadsconferentie in het stadhuis kunnen bezoekers hun inbreng achterlaten op de ideeënmarkt. Daarnaast kunnen inwoners en/of organisaties deelnemen aan een van de rondetafelgesprekken. Er wordt gesproken over de volgende themas:

Nijmegen draagt dit jaar de titel European Green Capital en wil de voorsprong in duurzaamheid ten opzichte van veel andere steden de komende jaren waar maken. Belangrijke vragen zijn volgens de partijen die aan een nieuwe coalitie werken: Hoe zorgen we ervoor dat Nijmegen de komende jaren een forse versnelling krijgt in energiebesparing en het gebruik van duurzame energie? En hoe kan iedereen hieraan gelijkwaardig meedoen en houden we het voor iedereen betaalbaar?

Van der Meer kandidaat-wethouder voor GroenLinks in Eindhoven

Nijmegen kampt met snel oplopende kosten voor zorg en welzijn die de financiële draagkracht van de stad te boven dreigen te gaan. Hier is de uitdaging volgens de formerende politici om de kostenstijgingen te beperken en tegelijkertijd de inwoners de zorgvoorzieningen te blijven bieden die zij nodig hebben.

Ondanks de sterk verbeterde economische situatie, staan in Nijmegen nog ruim 20.000 mensen aan de kant: zij zitten in de bijstand, in de WW of zijn arbeidsongeschikt. De nieuwe coalitie wil de komende jaren zoveel mogelijk van deze mensen weer perspectief bieden op zinvol werk en een beter inkomen.

De verwachting is dat Nijmegen de komende jaren nog flink in inwonertal zal groeien. Daar worden veel nieuwe woningen voor gebouwd. Maar de uitdaging is hier volgens de aanstaande bestuurders om tegelijkertijd ook de oudere woonwijken aantrekkelijk te houden voor verschillende groepen, van het toenemende aantal zorgbehoevende ouderen, tot gezinnen met opgroeiende kinderen en starters op de woningmarkt.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl


Nijmegen at Twitter: