Prijzen voor beste korte films in Nijmegen

Prijzen voor beste korte films in Nijmegen
Prijzenregen bij kortefilmfestival
15-4-2018 Zaterdagavond tijdens de tiende editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen werden prijzen voor de beste korte films van Europa uitgereikt. Er was veel aandacht voor de korte film Juck (Oprijden). De winnaar van de publieksprijs wordt zondagmiddag bekend gemaakt.

De film Juck is een combinatie van een documentaire vermengt met dans van een damesdansgroep. Enkele leden van de dansgroep waren aanwezig op het festival en figureerde zaterdagmiddag in het centrum van de stad in een flash-mob. De flash-mob echode de menselijk keten uit de korte film, wat de nodige bekijks trok van het winkelend publiek. DE PRIJZEN In de Europese Competitie won Strange Says the Angel van Shalimar Preuss de award voor beste fictiefilm. Anthony, The Invisible One van Maya Kosa en Sergio de Costa won de prijs voor beste documentaire. De prijs voor beste korte kunstfilm is gewonnen door Orogenesis van Boris Labbé. Coyote van Lorenz Wunderle ging er als winnaar van de beste animatiefilm vandoor. De award voor de beste Nederlandse korte film ging naar LISTEN van Astrid Bussink. De jury gaf de Go Short Encouragement Award aan Sog van Jonatan Schwenk. De jongerenjury kende de MovieZone award toe aan Wild Horses van Rory Alexander Steward. Zowel de Europese Competitie jury als de Nederlandse Competitie jury onderscheidden een film met een Special Mention. Vanwege het actuele onderwerp konden de juryleden van de Europese Competitie de korte film JUCK (THRUST) van Olivia Kastebring, Julia Gumpert en Ulrika Bandeira niet negeren. Volgens de jury moet de film, die gaat over hoe we onze identiteit vormgeven, niet alleen door vrouwen maar ook door mannen gezien worden. De Nederlandse Competitie Jury gaf een Special Mention aan Word! van Amos Mulder vanwege de onderscheidende en uitmuntende kwaliteiten van de filmmaker.

Prijzenregen bij kortefilmfestival

ARNHEM – Op het Go Short festival in Nijmegen zijn de prijzen voor de beste korte films uitgereikt. Strange Says the Angel van Shalimar Preuss won de prijs voor de beste fictiefilm.

De publieksprijs ging naar De Spelende Mens/Homo Ludens van Sanne Rovers. Listen van Astrid Bussink sleepte de prijs voor de beste Nederlandse film binnen.

Tijdens het festival waren zon 300 films te zien en zoals de naam al doet vermoeden gaat het om korte films. De winnaars krijgen een geldbedrag tussen de 1250 en 2500 euro. Het exacte bedrag verschilt per categorie.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl


Nijmegen at Twitter: