Goede start bezorgt NEC de drie punten in Helmond

HELMOND – De politie heeft vrijdagmiddag twee verdachten aangehouden naar aanleiding van de rellen bij de voetbalwedstrijd tussen Helmond Sport en MVV afgelopen vrijdag. Zij kregen ook een stadionverbod. Ook deelde de gemeente Helmond zeventien gebiedsverboden uit.

Helmondse supporters bestookten na afloop van de thuiswedstrijd de politie met stenen en vuurwerk. Vijf agenten werden geraakt. Niemand raakte ernstig gewond. 

Er is direct een onderzoek opgestart om te achterhalen wie bij de ongeregeldheden betrokken waren. Hiervoor heeft de politie beeldmateriaal verzameld dat kan helpen om verdachten te identificeren. Op basis daarvan hebben we vrijdagochtend de eerste twee verdachte Helmond Sport supporters aangehouden, een 21-jarige en een 49-jarige Helmonder. Zij zijn gearresteerd op basis van verdenking van openlijke geweldpleging en zitten vast voor het verdere onderzoek.

ArrestatiesDe politie heeft beeldmateriaal verzameld om verdachten te identificeren. Op basis van deze beelden heeft de politie vrijdagochtend twee verdachte Helmond Sport-supporters aangehouden. Een 21-jarige en een 49-jarige Helmonder. Ze zitten vast voor verder onderzoek. 

Gebieds- en stadionverbodenZeventien supporters kregen een gebiedsverbod voor hun provocerende gedrag. Negen maanden lang mogen zij niet bij thuiswedstrijden aanwezig zijn, of in de directe omgeving van Sportpark De Braak komen. Ook de club geeft hen een voorlopig stadionverbod. 

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Pushberichten ontvangen bij groot nieuws in jouw regio? Download de gratis apps van Omroep Brabant.

12 april 2018 – NEC gaat samen met Fortuna Sittard en Jong Ajax bepalen wie de kampioen van de Jupiler League wordt in de komende weken. Volgens trainer Pepijn Lijnders is zijn team in de juiste vorm om die strijd in hun voordeel te beslissen: te beginnen vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport.”Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Momenteel staat de ploeg er gewoon goed en is, op Mohamed Rayhi en Suently Alberto na, iedereen fit. De jongens ontwikkelen zich, iedereen is scherp en het groepsgevoel en teamproces zijn sterker dan ooit. We hebben nu gewoon echt een goede kans op het kampioenschap en die hebben we zelf gecreëerd. We hebben alles in eigen hand”, is hij overtuigend op de clubsite.Het akkefietje rondom Jong Ajax heeft de Nijmegenaren bovendien in een betere positie gebracht. Toch wil Lijnders daar niet te veel van weten. “De buitenwereld schenkt natuurlijk ook al veel aandacht aan die wedstrijd in Amsterdam, maar voor ons ligt de focus alleen op Helmond. Als we die wedstrijd niet winnen, telt maandag niet. De wedstrijden volgen elkaar nu snel op en de uitdaging wordt steeds groter, maar dat hoort bij topsport en dat heb ik graag.”

Video: Samenvatting Helmond Sport – NEC (13-04-2018)


Nijmegen at Twitter: