Norbert Alblas wil NEC-trainer dit jaar al voor een dilemma stellen

Norbert Alblas wil NEC-trainer dit jaar al voor een dilemma stellen
NEC voegt voormalig doelman van Jong Ajax aan keepersgilde toe
NEC is bezig met voormalig Ajax-doelman Norbert Alblas, meldt Omroep Gelderland maandagavond. De 23-jarige sluitpost zit momenteel zonder club omdat hij zijn aflopende contract in Amsterdam niet wilde verlengen. Hierdoor lijkt niets een samenwerking tussen Alblas en de Nijmegenaren in de weg te staan. De in Amstelveen geboren keeper zal komend seizoen de concurrentiestrijd aan moeten gaan met routiniers Gino Coutinho (36) en Marco van Duin (31), maar wordt vooral gehaald met het oog op de toekomst.

Alblas verruilde in 2011 de jeugdopleiding van AZ voor die van Ajax en debuteerde in 2014 namens Jong Ajax in de toenmalige Jupiler League. Uiteindelijk kwam hij tot 43 competitiewedstrijden namens de Amsterdamse beloften, waarvan dertien in het voorbije kampioensjaar. Alblas zat tot twee keer toe tijdens een KNVB Beker-wedstrijd op de Ajax-bank, maar een officieel debuut in de hoofdmacht zat er niet in.

NEC vindt met Alblas opvolger voor Delle

Norbert Alblas completeert komend seizoen het trio keepers van de eerste selectie van NEC. Alblas komt over van Ajax, waar hij de afgelopen seizoenen onder contract stond. De 23-jarige doelman tekent voor twee seizoenen, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

De 23-jarige Alblas besloot zelf zijn contract niet te verlengen, maar toch mocht de doelman bij Ajax blijven meetrainen totdat hij een nieuwe club had gevonden: Ik heb mijn conditie op peil kunnen houden en mocht gewoon met de groep van Michael Reiziger meetrainen. Ik heb er zeven jaar hard mijn best gedaan en nu gaven ze op deze manier iets terug. Ik ben topfit en kan morgen meteen aansluiten bij de training.

Onze interesse in Norbert kwam voor hem niet als een verrassing. Het contact met Norbert loopt reeds sinds de winter van het vorige seizoen. Wij waren op zoek naar een jonge, talentvolle keeper om onze laatste keeperspositie te vervullen en hij naar een plek om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, vertelt technisch directer Remco Oversier via de officiële kanalen van NEC. Norbert past daarom perfect in dat plaatje.

Voormalig Ajax-doelman Norbert Alblas maakte dinsdag definitief de overstap naar NEC. Voordat Alblas bij de Nijmegenaren tekende, sprak hij echter met een andere oud-keeper van Ajax: Jasper Cillessen. Die vertelde hem dat Alblas zeker voor NEC moest kiezen.

Hij is jong, enorm leergierig en bereid om zich de komende jaren onder de hoede van onze ervaren doelmannen verder te ontwikkelen. Qua doelman is hij een type dat goed aansluit bij onze speelwijze. Norbert kan en durft voor de goal te keepen, kan goed meevoetballen en beschikt over een uitstekende mentaliteit. Alblas keepte 43 officiële duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hij fungeerde vorig seizoen nog als derde keeper bij Ajax. Daar besloot hij zijn aflopende contract echter niet te verlengen.

Bij NEC volgt Alblas de transfervrij naar Feyenoord vertrokken Joris Delle op. De keeper, die AZ in de zomer van 2011 verruilde voor Ajax, moet bij NEC de concurrentie aangaan met de van AZ overgekomen Gino Coutinho en Marco van Duin.

Alblas is blij om voor minimaal twee jaar te mogen tekenen bij NEC. Het is een mooie club, met een fanatieke en loyale achterban en de ambitie om snel weer te promoveren naar de Eredivisie”, benadrukt de doelman op de clubsite. “Dit is voor mij een goede stap voor mijn eigen ontwikkeling als doelman en als mens en ik kijk ernaar uit om deze vervolgstap succesvol te maken en om mijn bijdrage te leveren aan het realiseren van de ambitie van de club.


Nijmegen at Twitter: