Kick Out Zwarte Piet kondigt demonstratie aan in Nijmegen

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

Als politici het ongemakkelijk vinden dat een kind ze vraagt waarom hij naar Irak wordt uitgezet, dan ligt dat niet aan het kind, maar aan de uitzetting.

Zwaar lyrisch is KOZP over haar eigen handelen. Na alle jaren demonstreren heeft de groep naar eigen zeggen verandering waargenomen. Ze zijn tevens van mening dat protesteren tijdens de intocht een  effectief middel blijkt om de dialoog op gang te brengen. 

Kick Out Zwarte Piet demonstreert tijdens intocht op 18 plekken

Actiegroep Kick Out Zwarte Piet gaat onder andere in Groningen, Rotterdam, Nijmegen en Apeldoorn demonstreren tijdens intochten van Sinterklaas. Dit zegt de groep op Facebook. De nationale intocht laat de groep volledig links liggen. Op zaterdag 17 november zal Sinterklaas op talloze plekken aankomen. Hoe de keuze voor de verschillende steden is gemaakt is niet duidelijk.

Binnenland KOZP On Tour: Protest in 18 gemeenten (ook Dokkum). Redactie 06 november 2018 – 11:03 Geinig, zeg. De Anti-Pietclub Kick Out Zwarte Piet is voornemens op 17 november een uurtje slachtoffer uit te komen hangen in liefst achttien gemeenten.  

Kick Out Zwarte Piet wil een aanpassing van de racistische karikatuur van de figuur Zwarte Piet. De actievoerders hopen de dialoog hierover verder te stimuleren door op zoveel mogelijk plekken hun gezicht te laten zien. Of ze overal door burgemeesters welkom worden geheten moet nog duidelijk worden.

Dat blijkt uit een evenement dat de groep op Facebook heeft aangemaakt. Opvallend is dat zij place to be Zaanstad willen mijden. Interessant is dat zij een tweede demo-poging gaan wagen in Dokkum, het  hol van de (Nederlandse) Leeuw.