Snel 200 zitplaatsen erbij in spitstrein tussen Nijmegen en Schiphol

Snel 200 zitplaatsen erbij in spitstrein tussen Nijmegen en Schiphol
Langere trein tussen Amsterdam en Utrecht tegen overvolle coupés
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

NIJMEGEN – Vanaf volgend najaar gaan er tussen Nijmegen en Schiphol langere treinen rijden. Dat is drie jaar eerder dan gepland. Vooral tussen Utrecht en Amsterdam is het erg druk in de trein.

Meer kans op een zitplek: treinen Nijmegen-Schiphol worden langer

Op dit moment kunnen er op het traject treinen met maximaal tien treinstellen rijden. Door een verbouwing bij het station in Nijmegen worden dat er in de spits twaalf, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Dat betekent een uitbreiding van 200 stoelen.

Al volgend jaar meer plek in overvolle treinen Utrecht-Amsterdam

Spoorbeheerder ProRail was al van plan het station aan te passen, maar vervroegt dit op verzoek van de staatssecretaris en de provincie Gelderland met drie jaar.

Uiteindelijk moet het station van Nijmegen nog verder worden verbouwd om het mogelijk te maken dat er meer treinen per uur gaan rijden. Voor alle werkzaamheden op het traject Nijmegen-Schiphol, die in 2026 afgerond moeten zijn, stelt Van Veldhoven 135 miljoen euro beschikbaar.

Van Veldhoven noemt de maatregel noodzakelijk om de trein aantrekkelijk te houden. Staan in de trein doet iedereen natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Met NS en ProRail zijn we hard bezig om de komende jaren meer treinen per uur te laten rijden op alle drukke stukken spoor. Maar door langere treinen in te zetten, kunnen we ook voordat al die treinen rijden al iets betekenen voor reizigers die nu te maken hebben met drukte.

Daar rijden nu treinen met maximaal tien wagons en duizend zitplaatsen. Door de aanpassing in Nijmegen kunnen er treinen met twaalf wagons gaan rijden. Dat levert per trein tweehonderd extra zitplaatsen op.