Passagiers gestrand cruiseschip opgevangen in stadhuis Nijmegen, vervangend vervoer onderweg – De Gelderlander

Passagiers gestrand cruiseschip opgevangen in stadhuis Nijmegen, vervangend vervoer onderweg - De Gelderlander
Passagiers cruiseschip op Waal geëvacueerd na botsing met vrachtschip
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

Een politiehelikopter vliegt boven Nijmegen en Lent om beelden te maken. Het gaat om een cruiseschip en een vrachtschip geladen met autos.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Aan boord van het cruiseschip, de MS Edelweiss van de Zwitserse rederij Scylla, zaten 240 mensen. Het gaat om 160 passagiers en 80 bemanningsleden.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat het vrachtschip geladen is met autos. Volgens haar was er na de aanvaring een flinke brand op het zes jaar oude passagiersschip. Maar die is inmiddels geblust. Het schip, dat vanuit Duitsland de Waal op voer, heeft wel een gapend gat in de boeg. Het vrachtschip voer vanuit Vlissingen richting Duitsland.

LIVE | Passagiersschip en vrachtschip botsen op de Waal, 160 passagiers van boord

Volgens de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn de passagiers met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd. Zij zijn opgevangen in het stadhuis van Nijmegen. Rederij Scylla heeft aan NU.nl laten weten dat de gasten hun reis met een ander schip uit de vloot zullen vervolgen.

Het passagiersschip is na de aanvaring tegen een pijler van de spoorbrug gebotst. Hierdoor ontstond een gat in de romp, wat een brand veroorzaakte. Deze brand was in een vroeg stadium al onder controle.

Het schip ligt midden op de Waal tegen de pijler aan. De oorzaak van het incident wordt nog onderzocht.

Het treinverkeer was uit voorzorg stilgelegd, omdat de pijler van de spoorbrug eerst gecontroleerd moest worden. Even na 6.00 uur mochten de treinen weer gaan rijden.