Rutte woedend over doodsbedreiging Baudet door Nijmeegse: Totaal onacceptabel – De Gelderlander

Rutte woedend over doodsbedreiging Baudet door Nijmeegse: \Totaal onacceptabel\ - De Gelderlander
Vrouw (21) uit Nijmegen opgepakt na doodsbedreiging Thierry Baudet
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

Dit weekend doken er beelden op van een onherkenbare demonstrant die zingt “als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088-0561561. De servicepagina kunt u hier vinden. Klik hier om direct de digitale krant te lezen.

Eerder werd al bekend dat het Openbaar Ministerie (OM) de uitspraak onderzoekt op strafbaarheid. Meerdere politici waren niet te spreken over wat er gezegd wordt door de vrouw in het filmpje.

Sinds de verrassende overwinning van Forum voor Democratie bij de Statenverkiezingen van afgelopen woensdag, waardoor de partij van Baudet in een klap de grootste wordt in de Eerste Kamer, wordt de Forum-leider fel aangevallen. Tijdens een betoging in Amsterdam, afgelopen weekend, werd zelfs openlijk opgeroepen om Baudet te vermoorden. Onder andere GroenLinks-kopstukken waren bij die demonstratie aanwezig.

“Alle politici moeten in veiligheid en vrijheid hun werk kunnen doen. Democratie is geen gemakkelijk, maar wel een rijk bezit. Dat moeten we met z’n allen beschermen”, meldde premier Mark Rutte eerder op maandag.

Eerder werd al bekend dat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) het filmpje onderzoeken. Een andere opmerking gericht aan de FVD-leider werd vorige week ook al besproken bij justitie. Een docent van de Universiteit Utrecht had onder een Facebook-bericht van FVD “Volkert waar ben je” geplaatst, verwijzend naar de moordenaar van Pim Fortuyn.

Een andere opmerking gericht aan de FVD-leider werd vorige week ook al besproken bij het Openbaar Ministerie (OM). Een medewerker van de Universiteit Utrecht had onder een Facebook-bericht van FVD “Volkert waar ben je” geplaatst, waarmee hij dus verwees naar de moordenaar van Pim Fortuyn.

Een filmpje waarin iemand – verborgen achter een sjaal – riep Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf zorgde zaterdag voor veel ophef op internet. Andere deelnemers aan de mars riepen meteen hard Paf!. De politie stelde na overleg met het Openbaar Ministerie een onderzoek in nadat op het internet beelden van de demonstratie waren verschenen.