Onderzoek naar explosie in trein Nijmegen afgerond, politie sluit misdrijf uit – De Gelderlander

Onderzoek naar explosie in trein Nijmegen afgerond, politie sluit misdrijf uit - De Gelderlander
Dode door ontploffing in trein op rangeerterrein bij station Nijmegen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

Er zou geen sprake zijn van een misdrijf of betrokkenheid van andere personen bij het incident. Het is nog niet duidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt.

De situatie was vroeger erger vertelt een andere bewoner, die meteen naast het rangeerterrein woont. Ja, vijftien jaar geleden was het echt een zooitje, Veel zwervers en overlast. Maar sinds ze die hekken hebben gezet, is dat minder. Het terrein wordt ook echt goed bewaakt en je kunt er echt niet zomaar op. Maar onder de spoorbrug zitten nog wel eens zwervers. En vanaf de andere kant van de brug kunnen ze zo het spoor oplopen. Maar dan stuiten ze nog steeds op die hekken hier.Het Ridderspoor vanaf de overkant

De persoon die door de explosie om het leven is gekomen, was op het moment van de ontploffing in de trein. Er bevonden zich toen geen anderen in het voertuig. Het slachtoffer moet nog geïdentificeerd worden, meldt de politie.

De ontploffing ging gepaard met een knal en rondvliegende brokstukken en zorgde voor schrik bij omwonenden. Op het rangeerterrein naast het station staan onder meer oude dieseltreinen van de NS, zogenoemde Buffels. Dat type trein werd vorig jaar van het spoor gehaald.

Video: Eerste beelden: ravage na explosie trein

Alleen dodelijk slachtoffer was betrokken bij ontplofte trein

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren vanwege het incident uitgerukt. De politie onderzoekt nog wat er precies gebeurd is.

Volgens de politie is uit eerste onderzoeken gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf of een incident waar anderszins andere personen bij betrokken zijn geweest. Het lijkt hierdoor om een noodlottig ongeval te gaan.