Politie: geen internationale Gele Hesjes teruggestuurd – De Gelderlander

Politie: geen internationale Gele Hesjes teruggestuurd - De Gelderlander
Bonusquote – Rotterdamse gele hesjes gooien handdoek in de ring
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

De Rotterdamse gele hesjesbeweging stopt ermee. Waar de groep bij de eerste demonstratie ruim honderd mensen op de been wist te krijgen, stonden er zaterdagmorgen nog maar tien. Dat schrijft het AD. Voorman Marco de Haas, die deze week met zijn groep van kleur veranderde naar oranje, trekt de stekker eruit. De krant tekent uit zijn mond op:

Op Plein 44 werd de menigte door diverse mensen toegesproken. Een van de sprekers was Desirée van Deurse, die afgelopen week op bezoek ging bij minister-president Mark Rutte in het Torentje. Twee betogers die waren uitgenodigd gaven de premier geen hand en één van hen kwam zelfs bellend binnen. Aanhangers van de Gele Hesjes in Rotterdam besloten daarop voortaan in oranje hesjes te gaan demonstreren. 

“Ik begrijp er heel weinig van. Wellicht hebben de handweigeraars het deze week écht verpest. Dat heeft het vertrouwen van de mensen in de demonstranten neergesabeld. (-) Jongens, de stekker gaat eruit. Alle tijd en moeite, het is voor niets geweest. Het is klaar.”

De organisatie van de Gele Hesjes Nijmegen hoopte op een grote opkomst. Vooraf werden aantallen als 2500 betogers genoemd. Uiteindelijk bleef het bij een paar honderd mensen. De demonstratie was aangekondigd als internationaal. Er liepen bijvoorbeeld ook Duitse betogers mee. Daarnaast waren er groepen uit bijvoorbeeld Groningen, Maastricht en Amsterdam aanwezig. 

Jan Dijkgraaf – Als Hannie één ding bereikt heeft, is het dat geen weldenkend mens meer een geel hesje durft aan te trekken