Supporters NEC dringen spelersbus binnen bij Goffert om verhaal te halen – De Gelderlander

Supporters NEC dringen spelersbus binnen bij Goffert om verhaal te halen - De Gelderlander
Promotiekansen NEC gaan in rook op na debacle in Waalwijk
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

NEC speelt ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van interim-trainer Ron de Groot ging dinsdag met 3-0 onderuit tegen RKC Waalwijk en ziet daardoor de promotiekansen definitief in rook opgaan. De Nijmegenaren begonnen met vertrouwen aan de tweede ontmoeting met RKC, want afgelopen vrijdag werd het eerste duel in de Keuken Kampioen Play-Offs winnend afgesloten (2-0).

Mocht Cambuur in de halve finales daadwerkelijk De Graafschap treffen dan wordt dat een pikant tweeluik voor Henk de Jong, die nu nog trainer is van De Graafschap, maar dat volgend seizoen is van Cambuur.

RKC Waalwijk en SC Cambuur plaatsen zich voor halve finales play-offs

Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe in de eerste helft. Jonathan Okita werd van scoren afgehouden door RKC-verdediger Melle Meulensteen en aan de andere kant was Stijn Spierings dicht bij de openingstreffer voor de thuisploeg. Doelman Mattijs Branderhorst kwam stevig in en iedereen en alles in Waalwijk schreeuwde om een strafschop. Arbiter Joey Kooij checkte het voorval op het VAR-scherm langs het veld, maar legde de bal niet op elf meter.

Dat veranderde echter aan het einde van de eerste helft. RKC werd eerst een strafschop onthouden, maar kwam even later alsnog op voorsprong via Dylan Seys, die profiteerde van een fout van Leroy Labylle.

Het elftal van trainer Fred Grim kwam enige tijd later alsnog aan de leiding. Dylan Seys profiteerde na veertig minuten spelen optimaal van wanorde in de Nijmeegse verdediging en de Belgische aanvaller liet Branderhorst vervolgens kansloos met een rake knal. Een tegenvaller voor het tot dan toe behoorlijk spelende NEC, dat in het restant van de eerste helft, inclusief vier minuten blessuretijd, niet in staat was om de achterhoede van RKC te verontrusten.

RKC leek het aanvankelijk niet te gaan redden tegen NEC. De blauw-gele formatie was in de openingsfase van de return nauwelijks gevaarlijk en kwam een paar keer goed weg bij uitbraken van de bezoekers.

Ook in de tweede helft stond de defensie van NEC te schutteren. Spierings verzilverde het buitenkansje na ruim een uur spelen en poetste daarmee de nederlaag van vier dagen eerder weg. Het werd nog erger voor de formatie van De Groot, want Mario Bilate verscheen luttele minuten later alleen voor Branderhorst en tekende voor de derde Waalwijkse treffer. RKC treft, als de huidige stand in de Eredivisie zou blijft, Excelsior in de halve finale van de Play-Offs. De thuiswedstrijd staat voor zondag 19 mei gepland, de return in Rotterdam is op 22 mei.

RKC domineerde daarna en dat resulteerde in de tweede helft in de 2-0 en 3-0. Stijn Spierings schoot na een scrimmage overtuigend raak en Mario Bilate tikte beheerst binnen op de rand van buitenspel.