Zeer grote binnenbrand bij HSF Logistics in Nijmegen geblust – De Gelderlander

\Zeer grote\ binnenbrand bij HSF Logistics in Nijmegen geblust - De Gelderlander
Brand in loods van transportbedrijf in Nijmegen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.

De brand werd rond 06.50 uur ontdekt in het magazijn aan de Lindenhoutseweg. Het gaat om een bedrijfspand van HSF Logistics, een koel- en vriestransportbedrijf. De aanwezige medewerkers konden het gebouw tijdig verlaten. De vuur woedde in de kantine van het bedrijf. Hulpdiensten hebben weten te voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar de krattenwasserij, een loods met veel plastic.

De brandweer heeft vrijwel direct opgeschaald naar een zeer grote brand om meer inzet naar het bedrijventerrein te krijgen. Dat heeft voornamelijk te maken met de watervoorziening. De straat was ruim afgezet om de hulpdiensten de ruimte te geven. Bij de brand kwam rook vrij. De veiligheidsregio vroeg mensen in de omgeving uit de rook te blijven.  Uitleg van de brandweer over de opschaling naar zeer grote brand:

NIJMEGEN – De brandweer is woensdag groot uitgerukt na een zeer grote brand in een loods van een transportbedrijf in Nijmegen. De veiligheidsregio gaf mensen in de omgeving om uit de rook te blijven.

Brand bij HSF Logistics in Nijmegen [+foto]

De brand bij HSF is de vierde grote brand in Gelderland in twee dagen tijd. Maandagmiddag werden twee bedrijven in Vorden in de as gelegd en dat zorgde voor enorme rookontwikkeling. Enkele uren later brak er brand uit in een schoolgebouw in Renkum. Afgelopen nacht vloog een fabriek van een veevoederbedrijf in brand in Poederoijen.

Trailerbouwer Tracon Trailers failliet verklaard [UPDATE] 21-05-2019 | Faillissementen GIESSEN – [update di. 20:24 uur] Voor de rechtbank van Zeeland-West-Brabant is vrijdag 17 mei Dutch … Zwaargewonden door botsing tussen passagierstrein en vrachtwagen 21-05-2019 | Ongevallen TÜBINGEN – Door een botsing tussen een passagierstrein en een vrachtwagen in het zuiden va… Opnieuw drugs gevonden in lading fruit bij De Groot in Hedel 21-05-2019 | Criminaliteit HEDEL – [update 17:40 uur] Bij het openen van een container bij De Groot fresh group vonden medewerk…

In alle vier de gevallen schaalde de brandweer op naar een (zeer) grote brand om de inzet van meer middelen mogelijk te maken.

Yara Sluiskil in North Sea Port viert 90-jarig bestaan 22-05-2019 | Haven Nieuws SLUISKIL – Yara Sluiskil blaast dit jaar 90 kaarsen uit op haar verjaarstaart en viert dat met versc… Politieagent toont dode vrachtwagenchauffeur aan filmende chauffeurs 22-05-2019 | Buitenland NEURENBERG – "Je zou je moeten schamen!" Na een ernstig ongeluk op de A6 tussen Roth en de… Eerste paal geslagen van nieuw dc voor HEMA in Nieuwegein 22-05-2019 | Bedrijfsnieuws NIEUWEGEIN – De kop is eraf. Gisteren, dinsdag 21 mei, werd feestelijk de eerste paal in de grond ge…