Volle bak bij bijzondere Sunset March in Nijmegen – De Gelderlander

Volle bak bij bijzondere Sunset March in Nijmegen - De Gelderlander
Nijmegen blij verrast: Sunset March trekt 7.500 deelnemers
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

De actie van de 82nd Airborne Division had succes maar kostte wel 48 Amerikaanse soldaten het leven. Sinds de opening van de Oversteek in 2013 maken veteranen elke dag een erewandeling over de brug. Dat doen zij op het moment dat 48 paar lampen op de brug in marstempo aangaan. 

We mogen weer: 5 x doen dit weekend in Nijmegen

Tijdens de wandeling zaterdagavond werden de namen van de 48 slachtoffers geprojecteerd. Ook werden hun portretten naar het monument voor de Waaloversteek aan de noordzijde van de brug gebracht. "Zo maken zij toch nog de oversteek die ze nooit hebben voltooid", aldus burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Vanaf de rivier klonk een speciaal gecomponeerde opera.

De gemeente is blij verrast door het flinke aantal deelnemers. Vrijdag stond de teller nog op 1.500 deelnemers, maar daarna meldden zich nog heel veel belangstellenden. Het was een heel mooi gezicht om iedereen over de brug te zien wandelen, zegt een gemeentewoordvoerder. Problemen hebben zich niet voorgedaan.