Pompekliniek onderhandelt niet over terugkeer ontsnapte tbser – De Gelderlander

Pompekliniek onderhandelt niet over terugkeer ontsnapte tbs\er - De Gelderlander
Ontsnapte tbser Pompekliniek Nijmegen stelt eisen voor terugkeer
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

In de mailwisseling spreekt Van Zwam over misstanden bij de Pompekliniek. Hij zegt dat de kliniek onderbezet zou zijn, wat volgens hem de begeleiding niet ten goede komt. Ook zou hij nauwelijks therapie krijgen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Van Zwam beweert verder dat er van alles de kliniek binnengesmokkeld zou worden, van cocaïne en cannabis tot drank en (kinder)porno. Vanwege deze en andere misstanden ontsnapte hij, zo laat hij weten.

Politie deelt foto van uit Pompekliniek ontsnapte TBSer

De Nijmeegse Pompekliniek wil niet op de eis ingaan. Een woordvoerder schrijft in een reactie aan Omroep Gelderland dat de patiënt “niet in de positie is om welke eis dan ook te stellen” en dat hij “hoe dan ook wordt opgespoord”.

Van Zwam is vijf jaar geleden veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten, waarbij hij via internet contact zocht met minderjarigen. Volgens de politie leidde dit tot twee ontmoetingen met ontuchtige handelingen.

Volgens zijn advocaat Job Knoester is Van Zwam niet acuut gevaarlijk. De twee hebben sinds vrijdag nog geen contact gehad. Ook de Pompekliniek liet eerder al weten dat de ontsnapte cliënt “een laag risicoprofiel” heeft.

Van Zwam is 1,84 meter lang, meldt de politie. Hij heeft een normaal tot stevig postuur, donkerblond kort haar, donkerbruine ogen en een bril. Zijn mond is volgens het signalement opvallend groot.

De kliniek kondigde eerder op de dag aan maatregelen te treffen naar aanleiding van een derde ontsnapping van een tbser in ruim een maand tijd. Vanaf woensdag wordt het verloftraject weer opgestart, voorlopig met dubbele begeleiding.

Afgelopen weekend werden de geplande verloven al tot en met maandag geannuleerd. De Pompekliniek heeft nu besloten om de verloven, met uitzondering van noodzakelijke medische verloven, pas woensdag weer door te laten gaan.