Tbser die wil vluchten, krijgt optater – De Gelderlander

Tbs\er die wil vluchten, krijgt optater - De Gelderlander
Beveiliging Pompekliniek mogelijk nog strenger, zegt burgemeester van Nijmegen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

De Pompekliniek heeft kort achter elkaar te maken gehad met drie ontsnappingen en een zelfmoord. De drie ontsnapten werden later weer opgespoord en vastgezet.

De kliniek scherpt de beveiliging en het toezicht op de tbs-cliënten aan nadat in september en oktober in totaal twee cliënten ontsnapten tijdens begeleid verlof. Een andere tbs’er slaagde erin op spectaculaire wijze een raam open te breken en over het hek rond de kliniek te klimmen. Volgens directeur algemene zaken Edo de Vries van de Pompestichting was de beveiliging van de kliniek niet optimaal.

Tbs-kliniek Pompekliniek gaat hekken onder stroom zetten na tsunami aan ontsnapte tbsers

Volgens Bruls is er vorige week een gesprek geweest tussen gemeente, politie en directeur Edo de Vries. Behalve een extra hek, is ook afgesproken dat cliënten tijdens begeleid verlof vergezeld worden door twee medewerkers van de Pompekliniek.

Wat de burgemeester nu nog het meest stoort is dat de politie laat wordt gewaarschuwd en informatie krijgt als er een ontsnapping is. Nu duurt het soms een uur of twee voordat de politie iets weet, zegt Bruls. Hij hoopt dat er nieuwe digitale middelen uitkomst kunnen bieden, maar ziet ook de valkuil voor inbreuk op de privacy van de cliënten.

De burgemeester gaat samen met de politie een veiligheidsanalyse maken rondom de Pompekliniek. Bruls hoopt er zo achter te komen of er los van het begeleid verlof nog meer verbeterd kan worden. Je moet misschien wat breder kijken dan alleen de Pompekliniek.

Dankzij jouw abonnement worden er steeds meer uitstekende artikelen van uitstekende auteurs gepubliceerd en kan de TPO-redactie blijven werken aan een uniek journalistiek geluid online.