Verdachten schietincident reden in auto met lekgestoken banden van Nijmegen naar Beuningen – De Gelderlander

Verdachten schietincident reden in auto met lekgestoken banden van Nijmegen naar Beuningen - De Gelderlander
Vier aanhoudingen na schiet- en steekpartij bij autowasplaats
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

De politie concludeert voorlopig dat het viertal in een auto zat en ruzie met elkaar kreeg, waarbij een van hen een ander in zijn been schoot. De schutter werd in de auto overmeesterd en zijn wapen is afgepakt.

Bij een schiet- en een steekincident in Nijmegen en Beuningen zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt, van wie één mogelijk ernstig. De twee gebeurtenissen hebben met elkaar te maken, zegt de politie.

Het begon allemaal bij de autowasplaats van ANAC aan de Energieweg in Nijmegen. Bij de ANAC zaten twee personen in een auto en daar stapten vervolgens twee andere personen die met een andere auto waren gekomen, bij in. Iedereen stapte na het schietincident uit, maar iemand van dit viertal stak de banden lek van de auto waarmee twee van de vier naar ANAC waren gekomen, vertelt een woordvoerder van de politie.

In de zaak zijn vier verdachten, onder wie de twee gewonden. Eén van de twee gewonden heeft zichzelf gemeld bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, dat daardoor ook is aangemerkt als plaats delict.

Vervolgens gingen de twee inzittenden van de eerstgenoemde auto richting het ziekenhuis, omdat één van hen gewond was geraakt.

De politie weet dat een auto die bij de situatie betrokken was, na de schietpartij naar het nabijgelegen Beuningen is gereden. Daar vond het steekincident plaats in een vestiging van McDonalds .

Video: Twee gewonden door schietpartij en steekincident

De andere twee personen reden met hun auto – waarvan de banden lek waren gestoken – naar Beuningen. Op de parkeerplaats van McDonalds bij de A73 werd het tweetal kort na hun aankomst door agenten aangehouden. Ook daar blijkt dat één van de inzittenden diverse verwondingen had opgelopen bij het conflict in Nijmegen, aldus de zegsman. Het slachtoffer kreeg ter plaatste eerste hulp en is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij was op de parkeerplaats in de buurt van een kartbaan in het westen van Nijmegen. De melding kwam even na 16 uur binnen.

Alle vier betrokkenen zijn aangemerkt als verdachte. De politie doet verder geen mededelingen in de zaak. Wel is een getuigenoproep gedaan.