Verdachten schietincident reden in auto met lek gestoken banden van Nijmegen naar Beuningen – De Gelderlander

Verdachten schietincident reden in auto met lek gestoken banden van Nijmegen naar Beuningen - De Gelderlander
Vier aanhoudingen na schiet- en steekpartij bij autowasplaats
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

De politie concludeert voorlopig dat het viertal in een auto zat en ruzie met elkaar kreeg, waarbij een van hen een ander in zijn been schoot. De schutter werd in de auto overmeesterd en zijn wapen is afgepakt.

Video: Twee gewonden door schietpartij en steekincident

Twee gewonden door schietpartij en steekincident | Binnenland

Het begon allemaal bij de autowasplaats van ANAC aan de Energieweg in Nijmegen. Bij de ANAC zaten twee personen in een auto en daar stapten vervolgens twee andere personen die met een andere auto waren gekomen, bij in. Iedereen stapte na het schietincident uit, maar iemand van dit viertal stak de banden lek van de auto waarmee twee van de vier naar ANAC waren gekomen, vertelt een woordvoerder van de politie.

NIJMEGEN – In Nijmegen heeft zich zaterdag een schietpartij voorgedaan en korte tijd later in Beuningen was er een steekincident. Bij de incidenten zijn twee mensen gewond geraakt van wie een mogelijk ernstig. De twee gebeurtenissen hebben met elkaar te maken.

Vervolgens gingen de twee inzittenden van de eerstgenoemde auto richting het ziekenhuis, omdat één van hen gewond was geraakt.

In de zaak zijn vier verdachten, onder wie de twee gewonden. Een van de twee gewonden heeft zichzelf gemeld bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, dat daardoor ook is aangemerkt als plaats delict.

De andere twee personen reden met hun auto – waarvan de banden lek waren gestoken – naar Beuningen. Op de parkeerplaats van McDonalds bij de A73 werd het tweetal kort na hun aankomst door agenten aangehouden. Ook daar blijkt dat één van de inzittenden diverse verwondingen had opgelopen bij het conflict in Nijmegen, aldus de zegsman. Het slachtoffer kreeg ter plaatste eerste hulp en is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Alle vier betrokkenen zijn aangemerkt als verdachte. De politie doet verder geen mededelingen in de zaak. Wel is een getuigenoproep gedaan.