Arrestatieteam houdt verdachte aan na bedreiging in centrum van Nijmegen – De Gelderlander

Arrestatieteam houdt verdachte aan na bedreiging in centrum van Nijmegen - De Gelderlander
Politie arresteert verdachte die dreigde te schieten in centrum Nijmegen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Schuilen De man zit in een kantoorpand van vermoedelijk de zorginstelling in het centrum van Nijmegen en wil mogelijk mensen wat aandoen, zo laat de politiewoordvoerder weten. Hij dreigt met geweld en wil mensen, die in dat pand aanwezig zijn, mogelijk wat aandoen. Ook buiten het pand is het niet veilig, want mensen worden geadviseerd om te schuilen, desnoods achter een boom.

Man opgepakt in Nijmegen na dreiging met geweld

10 De politie heeft dinsdagavond een man opgepakt die rond 16.00 uur dreigde met het beschieten van mensen in een zorginstelling in het centrum van Nijmegen. Het is niet bekend of de man daadwerkelijk in het bezit van een vuurwapen was. Rond 18.50 maakte de politie bekend een verdachte te hebben aangehouden.

De politie was met een arrestatieteam en onderhandelaar aanwezig bij de zorginstelling, maar ging echter nooit uit van een gijzelingssituatie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Een aantal bewoners en begeleiders die op dat moment aanwezig waren in het pand werden tijdelijk door de politie ondergebracht in een nabijgelegen horecagelegenheid. Het is bij de politie niet bekend of de man zelf ook een bewoner van de zorginstelling is.

De man zat in een gebouw waarin een organisatie voor begeleid wonen is gevestigd. In het pand zitten zestien woonstudios voor mensen met ernstige psychiatrische problemen en autisme, een gemeenschappelijke ruimte en een kantoor van de organisatie. Een deel van de bewoners stond met begeleiders op straat. De gezochte man is mogelijk zelf ook in behandeling.

Politie maakt zich klaar voor inval bij Nijmeegse zorginstelling waar man dreigt met geweld

De verdachte is inmiddels overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. De politie onderzoekt de zaak nog en weet nog niet wat de beweegredenen van de man zijn. Woensdag hoopt de politie met meer informatie te komen.