Conducteur slaat alarm, trein op station Nijmegen ontruimd – De Gelderlander

Conducteur slaat alarm, trein op station Nijmegen ontruimd - De Gelderlander
Hulpdiensten rukken groots uit voor onwel geworden personen op station Nijmegen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

NIJMEGEN – De hulpdiensten zijn woensdagochtend groots uitgerukt naar het station in Nijmegen aan het Stationsplein. Er zouden personen onwel zijn geraakt.

Na zo'n half uur bleek dat er sprake was van loos alarm. 'Er was iemand gevallen en een ander was daar flink van geschrokken. Het werd geïnterpreteerd als een onwelwording, maar dat is dus niet het geval.' Er hoeft volgens hem niemand naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1, middel hulpverlening, wat inhoudt dat er betere communicatie en afstemming is onder de hulpdiensten ter plekke.

Een conducteur maakte kort na 9.00 uur melding van een onwelwording. Ook een tweede persoon vertoonde tekenen dat hij onwel zou kunnen worden, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. 

In een trein was een persoon onwel geworden, waarna een tweede persoon ook onwel werd, zo verklaren de hulpdiensten tegenover GelreNieuws op basis van de eerste melding.. Daarop heeft de conducteur de hulpdiensten gealarmeerd. Omdat het is niet bekend waardoor deze twee personen onwel zijn geraakt, hebben de hulpdiensten opgeschaald.

Omdat er nog veel onduidelijk was, schaalde de brandweer flink op. Voor het incident was GRIP 1 afgegeven, wat betekent dat er verschillende hulpdiensten ingezet worden en samen moeten werken.

Geen stoffen vrijgekomen Ter plaatse bleek dat er iemand in de trein was gevallen doordat ze onwel was geworden. Direct daarop werd een andere passagier, vermoedelijk door de schrik, ook niet lekker. Direct daarop schaalde de hulpdiensten groots op en voerden ze metingen uit naar onder andere koolmonoxide. Er blijken geen stoffen of iets dergelijks vrij te zijn gekomen, daarom schalen de hulpdiensten ook weer af. Ook het treinverkeer wordt weer hervat en gaat weer terug naar de normale situatie.

De NS laat weten dat het derde spoor op station Nijmegen kortstondig niet gebruikt kon worden. Het treinverkeer is inmiddels weer hervat.

#Nijmegen @NS_online trein valt uit. Veel politie en brandweer en ambulance. In de trein onbekend wat er gebeurd