Paul McCartney geeft concert in Nijmeegs Goffertpark | linkinbio – De Gelderlander

Paul McCartney geeft concert in Nijmeegs Goffertpark | linkinbio - De Gelderlander
Paul McCartney komt na drie jaar weer naar Nederland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

0 Paul McCartney komt naar Nederland en zal op 29 mei 2020 in het Goffertpark in Nijmegen optreden, bevestigt MOJO maandag, nadat de concertorganisator zondag al in een video hintte op een optreden van de Brit.

Het is de eerste keer dat McCartney in Nijmegen optreedt. Op de site van Mojo laat hij weten: Dit is mijn eerste bezoek aan Nijmegen en ik heb er goede dingen over gehoord. Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest. 

Het zal de eerste keer zijn dat McCartney een concert geeft in Nijmegen. “Ik heb er goede dingen over gehoord”, vertelt de zanger.

In een filmpje was dit weekeinde al te zien dat de zanger waarschijnlijk in Nijmegen op zou gaan treden. Nu is duidelijk dat dat inderdaad gaat gebeuren. McCartney staat vrijdag 29 mei in het Goffertpark. Het concert begint om 16.30 uur.

“Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest. Sinds de laatste keer dat we in Nederland waren, hebben we de show opgefrist. We zien ernaar uit om enkele nieuwe nummers van het laatste album te spelen, naast de nummers die we altijd graag brengen.”

De show in Nijmegen is onderdeel van zijn Freshen Up-tournee waarmee hij al meer dan een jaar de wereld over trekt. Hij speelde met die show al in twaalf landen, maar niet in Nederland.

McCartney zal tijdens zijn tournee spelen met de band waarmee hij al vijftien jaar speelt: toetsenist Paul Wix Wickens, drummer Abe Laboriel jr., bassist Brian Ray en gitarist Rusty Anderson.

De laatste keer dat de 77-jarige zanger in Nederland optrad, was drie jaar geleden op het festival Pinkpop. Eerder maakte de organisatie van het Britse festival Glastonbury al bekend dat McCartney er zal optreden. De ex-Beatle zal als hoofdact te zien zijn tijdens de vijftigste editie van dat festival.