Je bent wat je leest!

ZWARTEWATERLAND – De hele maand november staat Bibliotheek Zwartewaterland in het teken van voeding. Dat is dit jaar namelijk het thema van Nederland Leest.

“Over voeding valt zoveel te schrijven”, aldus de organisatie. “Het is in veel romans een belangrijk motief, er is een groot aanbod aan informatieve boeken over geschreven en de kookboeken horen tot de populairste genres. Een uitgelezen moment om voeding als hét thema van Nederland Leest te kiezen, in de vijf smaken die we tegenwoordig kennen. Al hebben we zoet, zuur, zout, bitter en umami dit keer vervangen door: koken, cultuur & lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie en milieu. Praat erover in de Bibliotheek of geef via onze website jouw mening over verschillende stellingen die over voeding gaan.”

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Nederland Leest in november!

Ook kan het speciaal voor Nederland Leest geschreven geschenkboek ‘Je bent wat je leest’ gelezen worden. Dat bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen: vijf culinaire kopstukken belichten het thema voeding ieder vanuit hun eigen blik. Zo vormt het boek een verfijnd menu met: fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten.

Rosanne Hertzberger geeft als microbiologe invulling aan het wetenschappelijke onderdeel van het boek. Zij is onder meer bekend van haar spraakmakende boek Ode aan de E-nummers en haar publicaties over voeding. Het subthema cultuur & lifestyle is in handen van Charlotte Kleyn. Als culinair historica en journaliste kan zij alles vertellen over de tradities en gewoonte op het gebied van eten en drinken.

Schrijfster Marion Pauw zorgt voor het spannende element in het geschenkboek. Als thrillerschrijfster heeft zij diverse bestsellers op haar naam staan. Haar bijdrage is dan ook een spannend culinair verhaal. Culinair columnist, recensent en programmamaker Joël Broekaert is altijd zeer betrokken bij de productie en herkomst van ons eten en drinken. Hij heeft dan ook een invulling gegeven aan het subthema technologie en milieu.

Ook ontbreekt de Kok des Vaderlands, kookboekenschrijver en tv-maker Pierre Wind niet in dit lijstje. Hij heeft over het thema koken geschreven. Tussen deze vijf hoofdgangen staan verschillende rubrieken met onder meer ‘foodbattles’ en recepten uit oma’s keuken.

Gedurende de maand november krijgen bezoekers het geschenkboek cadeau in de Bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

VLAARDINGEN – Thema van Nederland Leest is dit jaar: voeding: Je bent wat je leest. Waarom Nederland Leest over eten? Omdat wij zijn wat we eten. Over het boekDit jaar geen heruitgave van een klassieke titel. Het geschenkboek getiteld 'Je bent wat je leest', bevat bijdragen over voeding van vijf specialisten. Het bestaat uit een menu van vijf uiteenlopende gangen, afgewisseld met diverse smaakmakers die vertellen wat Nederland eet en leest over eten. De schrijvers zijn vijf specialisten die het thema elk vanuit hun eigen deskundigheid benaderen. Microbiologe Rosanne Hertzberger over de wetenschap, culinair historica en journaliste Charlotte Kleyn over cultuur en lifestyle, thrillerschrijfster Marion Pauw zorgt voor het spannende element.Culinair columnist/recensent en programmamaker Joël Broekaert verhaalt over de technologie en het milieu en ook ontbreekt de Kok des Vaderlands, kookboekenschrijver en tv-maker Pierre Wind niet in deze bundel. Meer over Nederland Leest op is te vinden op de website van de bibliotheek: www.bibliotheek.vlaardingen.nl.