Eerste pietendiplomas uitgedeeld

WEDDERVEER, BLIJHAM – Vandaag zorgde Roetveeg Piet voor commotie bij de Sinterklaasviering in Blijham.

Zoals ieder jaar overnacht Sinterklaas, samen met zijn Pieten, in de Burcht te Wedde. Enkele Pieten zorgden er voor dat de slaapvertrekken in orde werden gemaakt. Een van hen was Roetveeg Piet. Alhoewel hij nog in opleiding is vindt hij zelf dat hij alles al kan.

Om te “bewijzen” dat hij een volleerde Piet is biedt Roetveeg Piet aan de slaapkamers van de Pieten in orde te maken. Terwijl zijn collega’s zorgen dat de kamer van Sinterklaas er tip top bij ligt, strooit Roetveeg Piet uit wraak hoofdluizen in de mutsen van de Zwarte Pieten. Het gevolg is dat zij al dagen kampen met vreselijke jeuk.

Vanmiddag zette Sinterklaas voet aan vaste wal in Wedderveer. Hij werd door de vooruit gereisde Pieten en een grote groep kinderen met hun (groot)ouders opgewacht. Terwijl de Sint de kinderen begroette bleven de Pieten maar op hun hoofd krabben. Ook toen zij vanuit Wedderveer op de verreiker en met de kinderen in de bus naar Blijham reden bleven hun hoofden jeuken.

Bij het buurthuis vertoonde Roetveeg vreemd gedrag. Hij liep met een zwart koffertje rond…… Later bleek dat daar hoofdluizen in zaten en dat ook de Sint er mee besmet was. Wat nu? De Pieten stelden voor de oude baas kaal te scheren, maar daar stak kapster Yvette Bos een stokje voor.

U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!