Het was een spontane actie, man die afrastering in Oosterhout vernielde, wil schade vergoeden – Omroep Brabant

\Het was een spontane actie\, man die afrastering in Oosterhout vernielde, wil schade vergoeden - Omroep Brabant
Koeien in paniek door man die afrastering vernielt en weiland inloopt bij A27 Oosterhout
De boerin, die de man zag lopen, sprak van dierenactivisme. Maar volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een gerichte actie.

De man, die volgens een woordvoerder wat verward overkwam, was rond halftien met zijn auto gestrand langs de snelweg. De tank was leeg. Toen gewaarschuwde agenten de man aanspraken en naar zijn legitimatiebewijs vroegen, wees hij op die auto en zei hij dat dit daarin lag.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9930. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

"Op de vraag waarom hij de afrastering van het weiland vernield had, antwoordde de man dat hij dat niet wist", laat een politiewoordvoerder weten. Daarop werd hij aangehouden.

OOSTERHOUT/NOORDELOOS – Op de A27 bij Oosterhout is zaterdagochtend 1 juni een 25-jarige man uit Noordeloos aangehouden. De man, van Irakese afkomst met verblijfsvergunning, stond vermoedelijk met pech op de vluchtstrook. Vervolgens vernielde de man een afrastering en liep een weiland in, waar zo’n tachtig koeien stonden. De koeien raakten door de man in paniek.

VergoedingIn het politiebureau vertelde de man vervolgens dat hij – toen er geen benzine meer in de auto zat – door de weilanden was gaan lopen en onderweg inderdaad paaltjes uit de grond had getrokken. Op de vraag waarom hij dat deed, verklaarde hij dat dit een spontane actie was.

De man liet weten bereid te zijn de schade aan de boer te vergoeden. Het Openbaar Ministerie gaat zich nu buigen over wat de man gedaan heeft. Zijn toezegging de schade te vergoeden wordt meegewogen. De man werd om halfzes zaterdagmiddag vrijgelaten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.