Volkszanger opgepakt voor dreigen met wapen in Purmerend

Volkszanger opgepakt voor dreigen met wapen in Purmerend
Mick Harren blijft nog veertien dagen in cel
De rechter-commissaris heeft het voorarrest van zanger Mick Harren met veertien dagen verlengd. Dat bevestigt de rechtbank Noord-Holland vandaag aan De Telegraaf. De volkszanger, die werd opgepakt in een horecagelegenheid aan de Koemarkt in Purmerend, wordt verdacht van bedreiging en van overtreding van de Wet wapens en munitie.

Deze krant onthulde eerder deze week dat Mick Harren afgelopen weekend is aangehouden, nadat hij zijn voormalige stiefzoon – de zoon van zijn ex-vrouw Pascale – in een bomvolle uitgaansgelegenheid met een vuurwapen had bedreigd. Volgens getuigen zette de zanger een pistool tegen het hoofd van de 24-jarige Joey, die Harren had gevraagd zijn moeder met rust te laten.

Harrens zoon Bowy beweert echter dat het zijn voormalige stiefbroer is die zijn vader bedreigt. Na publicatie van het verhaal vertelde de eveneens 24-jarige Bowy aan De Telegraaf: Joey gedroeg zich erg agressief. Mijn vader bleef aanvankelijk rustig, maar toen Joey hem te lijf wilde gaan met een stoel of een barkruk, sloegen bij Mick de stoppen een beetje door. Hij haalde een neppistool uit zijn broekzaken toonde dat aan Joey. Die schrok natuurlijk en ging uit pure pesterij – terwijl er feitelijk weinig aan de hand was – naar het politiebureau om aangifte te doen van bedreiging met een pistool door Mick.

De zanger zou volgens zijn zoon aan de politie hebben verklaard dat hij slechts een speelgoedpistool droeg. Bowy voegt eraan toe dat er al enige tijd sprake is van een flinke ruzie tussen zijn vader en Joey. Hij wordt al jaren bedreigd door zijn stiefzoon en mogelijk heeft ook de nieuwe vriend van Pascale er wat mee te maken. Ik ben erbij geweest dat mijn vader rare anonieme telefoontjes kreeg in de auto. Maar volgens de politie is dat niet te traceren. Joey heeft zelfs een keer bij mijn vader voor de deur gestaan met een revolver. Maar omdat er geen camerabeelden van zijn, kunnen we het niet bewijzen.

08 aug.Kippenvel! Glennis loepzuiver in America's Got Talent08 aug.Barbie kan afkick-experts niet betalen08 aug.De macht van Matthijs: cashen bij DWDD07 aug.Ontmaskering prinsesjes goeie lesDagelijks alles over de sterren en royals in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

AMSTERDAM – Mick Harren moet nog zeker één nacht doorbrengen in de cel. De volkszanger wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat heeft het OM laten weten.

De rechter-commissaris beslist of Mick nog langer vast blijft zitten. De 51-jarige zanger werd vrijdagavond aangehouden na "een incident met een vuurwapen". Volgens De Telegraaf bedreigde Mick zijn voormalige stiefzoon, met wie hij al langer in de clinch zou liggen. Micks zoon Bowy zei maandag dat zijn vader met een nepwapen dreigde. De zanger, die scoorde met zijn cover van Sweet Caroline, zou zichzelf hebben aangegeven bij de politie.


Purmerend at Twitter: