Gebouwbrand op Franklin D. Rooseveltln in Rijswijk | 17 maart 2019 02:51 – Alarmeringen.nl

Gebouwbrand op Franklin D. Rooseveltln in Rijswijk | 17 maart 2019 02:51 - Alarmeringen.nl
Bewoonster naar het ziekenhuis na brand in open haard
17 maart 2019 02:51 Bron: 112 Rijswijk De brandweer van Rijswijk is zondag 17 maart gealarmeerd voor een gebouwbrand op Franklin D. Rooseveltln. De melding werd om 02:51 via het P2000 netwerk verzonden naar de brandweer van Rijswijk, die met spoed ter plaatse is gegaan.

Rijswijk is een plaats in de provincie Zuid-Holland en valt onder de P2000-regio Haaglanden. De hulpdiensten in Rijswijk reageren onder meer op 112 meldingen die bij deze veiligheidsregio binnenkomen. Via P2000 worden deze 112 meldingen uitgestuurd naar bijvoorbeeld het juiste brandweerkorps, ambulancedienst of de dienstdoende politieagenten.

In de afgelopen dertig dagen is de brandweer van Rijswijk 83 keer gealarmeerd en moest de ambulance 447 keer naar die plaats toe.

Alarmeringen.nl bestaat sinds 2004 en omvat de grootste database met 112 meldingen van Nederland. De site is maandelijks goed voor meer dan 5 miljoen pageviews.

Rond tien voor drie was er brand ontstaan bij de openhaard in de woonkamer van het huis. Wat er precies gebeurd is, is niet helemaal duidelijk, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De drie bewoners wisten zelf naar buiten te komen, laat een woordvoerder weten. Twee andere bewoners zijn ter plekke nagekeken, zij hoefde niet naar het ziekenhuis. Na iets meer dan twintig minuten was het vuur onder controle. Een van de tweehondenvan de bewoners was er na de brand vandoor gegaan, maar werd snel teruggevonden. De dierenambulance heeft de honden nagekeken, met hen gaat het goed.

Naast de bewoners waren er ook twee honden in het huis. Een daarvan was korte tijd zoek. De honden zijn zijn gecontroleerd door de dierenambulance, met hen gaat het goed.