Opstootje op school Roermond om intieme beelden – RTL Nieuws

Op een school in Roermond is vanmiddag een opstootje ontstaan. De politie moest ingrijpen bij een ruzie nadat via sociale media 'intieme beelden' waren verspreid, mogelijk naaktfoto's.

De ruzie gebeurde bij Mavo Roermond aan de Jagerstraat. Volgens de Limburgse onderwijsinstelling was een ouder van een leerling van een andere school verhaal komen halen bij een leerling van Mavo Roermond. De ruzie ging over verkeerd gebruik van sociale media.

Thieu Kikken, voorzitter van het College van Bestuur van SOML, de scholenkoepel waar de Mavo Roermond onder valt, laat weten het politieonderzoek af te wachten. ,,Ouders zijn woensdag per brief geïnformeerd over het incident. Wat de leerlingen betreft is er op dit moment niemand geschorst. Eerst moet vast komen te staan wat er is gebeurd.

Ruzie op school na delen intieme beelden op social media

Ouders en leerlingen spreken van naaktfotos op Instagram, maar agenten willen dat niet bevestigen. In het belang van de gevoelige kwestie wordt er geen nadere informatie verstrekt, laat de politie weten.

In het volste vertrouwen heb je een naaktfoto of video gemaakt. Maar nu staat die ineens online. Hoe vaak het precies gebeurt, is moeilijk te zeggen. Niet iedereen meldt het wanneer er tegen zijn of haar zin een naaktfoto online staat.

Het eerste wat je moet doen, is contact zoeken met de website waar het materiaal is geplaatst, adviseerde het meldpunt kinderporno eerder aan RTL Nieuws. “Meld dat je nooit toestemming hebt gegeven voor het publiceren van die foto of video en dat je wilt dat die zo snel mogelijk offline gaat.”

ROERMOND – De politie heeft dinsdag ingegrepen tijdens een opstootje op een school in Roermond. Agenten moesten twee ruziënde partijen uit elkaar halen nadat via social media intieme beelden waren verspreid.

Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Volgens Mavo Roermond was een ouder van een leerling van een andere school verhaal komen halen bij een leerling van de school. De ruzie ging over verkeerd gebruik van social media.

Volgens enkele ouders gaat het om het verspreiden van naaktfotos van een kind via Instagram. Daarover wil de politie niets zeggen.

De politie heeft dinsdag ingegrepen tijdens een opstootje op een school in Roermond. Agenten moesten twee ruziënde partijen uit elkaar halen nadat via social media intieme beelden waren verspreid.