Tiende editie van The Passion vindt in Roermond plaats – NU.nl

Tiende editie van The Passion vindt in Roermond plaats - NU.nl
The Passion in 2020 live vanuit Roermond
Aan de hand van verschillende hits wordt het leven, het sterven en het opstaan van Jezus Christus verteld. De uitzending vindt plaats op 9 april, op Witte Donderdag. De jubileumeditie wordt in het centrum van Roermond opgenomen; fans kunnen zich op het Munsterplein verzamelen.

Wethouder Angely Waajen van Roermond noemt het in een persbericht een “bijzondere eer” om als eerste zuidelijke stad het evenement te organiseren. “En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere achthonderd jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert.”

Wethouder Angely Waajen van Roermond is supertrots dat haar stad The Passion heeft binnengesleept als eerste gemeente in het zuiden. We hebben er hard aan getrokken. Een bidbook gemaakt. Vorig jaar in Dordrecht wezen kijken. De CDA-wethouder is niet alleen blij vanwege de economische impact van het evenement dat Roermond landelijk op de kaart zet, maar vooral ook vanwege de aard van het spektakel. Vrede en verbinding. Verbinding is in Roermond meer dan welkom. Of de organisatie van de tiende editie van The Passion een speciale happening maakt, durft de wethouder nog niet te zeggen. Dat zou zomaar kunnen.

The Passion gaat naar Roermond | Show

“Het Munsterplein en de vele karakteristieke plekken van Roermond zullen deze tiende editie van het muzikale paasevenement bijzonder sfeervol maken. Samen met de makers van het programma streven we naar deelname uit alle hoeken van de samenleving”, aldus Waajen.

Dat het evenement in het zuiden van het land plaats zou vinden, stond al langer vast omdat deze regio nog nooit aan de beurt is geweest. Volgens een woordvoerder van de EO, samen met KRO-NCRV initiatiefnemer van het evenement, waren er nog ettelijke plaatsen in de race. Zowel in als buiten Limburg. In deze provincie was dat in elk Maastricht; Valkenburg viel al eerder af. De hoofdstad heeft echter de handen vol aan de organisatie van Koningsdag volgend jaar en was veel tijd kwijt aan het binnen halen van het Songfestival.

Het thema van de tiende editie is Vrijheid, omdat het in 2020 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd.

The Passion vertelt het leven, lijden en weer opstaan van Jezus in muzikale vorm en wordt op Witte Donderdag 9 april om half negen op NPO 1 uitgezonden. Opnieuw is er de indrukwekkende digitale processie, waarbij kijkers online deel kunnen nemen aan het evenement door persoonlijke anekdotes en ervaringen te plaatsen. Naast de EO en KRO-NCRV zijn er diverse partners die The Passion dragen waaronder Kansfonds, Bisdom Roermond en de Protestantse Kerk in Nederland.

Ieder jaar kijken ruim drie miljoen mensen naar de live-uitzending van The Passion. Wie de hoofdrollen dit jaar spelen, is nog niet bekend. Edwin Jonker speelde in 2019 de rol van Jezus.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De keuze is vooral op Roermond gevallen omdat in de bisschopsstad in 2020 het 800-jarig jubileum van de Munsterkerk wordt gevierd. De uitvoering vindt dan ook plaats op het Munsterplein. Bovendien staat het muziekspektakel volgend jaar met het thema vrijheid stil bij de viering van 75 jaar vrijheid. Roermond is in Limburg de stad waar dat groots gevierd wordt met het Bevrijdingsfestival.