Grote uitslaande brand verwoest broodfabriek in Roermond – NU.nl

Grote uitslaande brand verwoest broodfabriek in Roermond - NU.nl
Grote brand bij industriebakker Roermond
Mijn NU.nl Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Cultuur en Media Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Mijn NU.nl Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Achtergronden Podcast Video Voorpagina Net binnen Meest gelezen Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Achtergronden Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Beurs Aandelen Vacatures Verkeer Sport Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Schaatsen Voetbal scores Tech Games Reviews Achtergrond Cultuur en Media Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap TV gids Overig Dieren Eten en drinken Festival Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Tickets Uit Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Midden-Zeeland Rotterdam Utrecht West-Brabant Adverteren NUfolder Shop Vacature Hallo! Je browser is verouderd. Daarom werken bepaalde elementen van NU.nl mogelijk niet goed. Upgrade je browser via Instellingen. NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

9 Een broodfabriek op een industrieterrein in Roermond is woensdagochtend volledig verwoest door een zeer grote brand. Vanwege explosiegevaar is het gebied rond het gebouw ontruimd, meldt de veiligheidsregio Limburg-Noord.

De brand brak rond 6.40 uur uit. Op dat moment waren meerdere personeelsleden aan het werk. Zij wisten het pand tijdig te verlaten. Niemand raakte gewond.

Grote brand in bakkerij zorgt voor dikke rookwolken boven Roermond

Rond 8.45 uur liet een brandweerwoordvoerder weten dat de fabriekshal niet meer te redden was. Het bijbehorende kantoorgebouw is wel behouden gebleven.

Meerdere brandweereenheden zijn aanwezig om de vlammen te bestrijden. Binnen een straal van 400 meter mogen alleen hulpverleners komen, vanwege de kans op exploderende gascilinders in de fabriek. Bij de brand komt ook veel door brandende transportbanden veroorzaakte zwarte rook vrij, aldus de woordvoerder.

In de rook zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel is er volgens de veiligheidsregio in de directe omgeving gevaar voor de gezondheid vanwege de flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseert inwoners in de wijken Donderberg en Kitskensberg om ramen en deuren te sluiten. Ook is het luchtalarm afgegaan en is er een NL-Alert verstuurd.

Het bedrijf Mission Foods is in het gebouw gevestigd. Deze van oorsprong Amerikaanse fabrikant produceert verschillende Mexicaanse broodsoorten en tortillas.

Pand stort in na grote brand op industrieterrein #Roermond #luchtalarm is afgegaan in de omgeving van de brand

Bij een industriële bakker van Mexicaanse producten in Roermond woedt een grote brand. Rond 06.40 uur werd alarm geslagen in de bakkerij van Mission Foods op een bedrijventerrein. Een gebied met een straal van 400 meter rond de brand is afgezet vanwege explosiegevaar, meldt 1Limburg. Zo kunnen 450 medewerkers van Rockwool niet aan het werk. Dat bedrijf maakt isolatiemateriaal van steenwol.

De brandweer is met meerdere blusploegen aanwezig om het vuur te bestrijden. De zwarte rook trekt richting een nabijgelegen woonwijk. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt. Het

Volgens de brandweer is het pand volledig verwoest. Er wordt nu geprobeerd om een tweede aangrenzende hal te sparen, maar het is nog duidelijk of dat ook gaat lukken.

In de directe omgeving zijn NL-Alerts verspreid. Mensen melden dat er roetdeeltjes naar beneden komen, maar volgens de brandweer zit daar geen asbest in. Als het gevaar is geweken kunnen de roetdeeltjes met water worden weggespoeld.

Op de website www.limburg-veilig.nl staat een kaartje met een oranje en een rode zone voor de rookontwikkeling. Bewoners in de rode zone wordt voorlopig aangeraden om ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. L1 is calamiteitenzender.

"De regering is bang dat het beleid om de komst naar Australië te ontmoedigen niet meer werkt", zegt correspondent Eva Gabeler.

De staatssecretaris moet zich opnieuw verantwoorden voor het ten onrechte stopzetten van kinderopvangtoeslagen.