Grote brand bij bakkerij op bedrijventerrein in Roermond – AD.nl

Grote brand bij bakkerij op bedrijventerrein in Roermond - AD.nl
Grote brand bij industriebakker Roermond
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Mijn NU.nl Net binnen Algemeen Economie Sport Tech Cultuur en Media Achterklap Shop Voorpagina Net binnen Populair Meer Minder Mijn NU.nl Binnenland Buitenland Politiek Klimaat Achtergronden Podcast Video Voorpagina Net binnen Meest gelezen Binnenland Buitenland Algemeen Politiek Klimaat Achtergronden Video Podcast Weer Economie Geld Werk Ondernemen Brexit Auto Beurs Aandelen Vacatures Verkeer Sport Voetbal Champions League Formule 1 GP-spel Schaatsen Voetbal scores Tech Games Reviews Achtergrond Cultuur en Media Films en series Muziek Boek en cultuur Media Achterklap TV gids Overig Dieren Eten en drinken Festival Gezondheid NUcheckt Opmerkelijk Tickets Uit Wetenschap Wonen Regio Alphen a/d Rijn Amsterdam Breda Den Haag Eindhoven Groningen Haarlem Leiden Midden-Zeeland Rotterdam Utrecht West-Brabant Adverteren NUfolder Shop Vacature Hallo! Je browser is verouderd. Daarom werken bepaalde elementen van NU.nl mogelijk niet goed. Upgrade je browser via Instellingen. NU.nl heeft je steun nodig Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Track 88 zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Vandaag, 08:11 • Aangepast Vandaag, 11:18 Grote brand in Roermond leidt tot veel overlast Bij een industriële bakker van Mexicaanse producten in Roermond woedt sinds vanmorgen vroeg een grote brand. Even na 06.30 uur werd alarm geslagen in de bakkerij van Mission Foods op een bedrijventerrein. Een gebied met een straal van 400 meter rond de brand is afgezet vanwege explosiegevaar.

12 Een broodfabriek op een industrieterrein in Roermond is woensdagochtend volledig verwoest door een zeer grote brand. Vanwege explosiegevaar is het gebied rond het gebouw ontruimd, meldt de veiligheidsregio Limburg-Noord.

Operaties in het Laurentius Ziekenhuis zijn voorlopig opgeschort. Het ziekenhuis ligt niet direct onder de rook, maar de brand is wel te ruiken het gebouw. “Er zijn geen operaties afgezegd, maar zo lang we de rook hier kunnen ruiken staan ze wel on hold”, laat een woordvoerder weten aan 1Limburg. “Zodra de geur weg is, gaan ook de operatiekamers weer open.”

De brand brak rond 6.40 uur uit. Op dat moment waren meerdere personeelsleden aan het werk. Zij wisten het pand tijdig te verlaten. Niemand raakte gewond.

Rond 8.45 uur liet een brandweerwoordvoerder weten dat de fabriekshal niet meer te redden was. Het bijbehorende kantoorgebouw is wel behouden gebleven. De brandweer wist ook te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het magazijn.

Meerdere brandweereenheden zijn aanwezig om de vlammen te bestrijden. Zij hadden de situatie rond 10.10 uur “redelijk onder controle”. Binnen een straal van 400 meter mogen alleen hulpverleners komen, vanwege de kans op exploderende gascilinders in de fabriek. Bij de brand komt ook veel door brandende transportbanden veroorzaakte zwarte rook vrij, aldus de woordvoerder.

In de rook zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Wel is er volgens de veiligheidsregio in de directe omgeving gevaar voor de gezondheid vanwege de flinke rookontwikkeling. De brandweer adviseert inwoners in de wijken Donderberg en Kitskensberg om ramen en deuren te sluiten. Ook is het luchtalarm afgegaan en is er een NL-Alert verstuurd.

Het bedrijf Mission Foods is in het gebouw gevestigd. Deze van oorsprong Amerikaanse fabrikant produceert verschillende Mexicaanse broodsoorten en tortillas. Vanwege de brand zijn 450 medewerkers naar huis gestuurd. Vijftig andere personeelsleden zijn elders opgevangen.

Pand stort in na grote brand op industrieterrein #Roermond #luchtalarm is afgegaan in de omgeving van de brand