Dagenlange achtervolging door Italiaanse recherche leidt tot heroïnevangst en …

Dagenlange achtervolging door Italiaanse recherche leidt tot heroïnevangst en ...
Italië leidt Nederlandse politie naar grote lading heroïne in Roosendaal
De politie van Italië heeft beelden gedeeld van een achtervolging van een vrachtwagen met 270 kilo heroïne. De vrachtwagen werd dagenlang van Italië naar Roosendaal gevolgd. De verdachte uit Roosendaal zit nog vast. De chauffeur is inmiddels vrijgelaten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De tocht, met Italiaanse rechercheurs van de Squadra Mobile di Genova en SCO di Roma, ging door Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België in de richting van Nederland en duurde drie dagen. Voordat ze onze landsgrenzen bereikten namen ze contact op met de Nederlandse autoriteiten. Er werd een Nederlands rechercheteam geformeerd en een arrestatieteam opgeroepen. Bij de grens werd de vrachtwagen opgevangen door de politie Zeeland-West Brabant en een arrestatieteam. De vrachtwagen werd heimelijk gevolgd tot aan een loods op een bedrijventerrein in Roosendaal. Nadat de vrachtwagen daar naar binnen was gereden en men was begonnen met het lossen van de lading viel het team binnen. Er waren twee personen aanwezig die werden aangehouden, de chauffeur en een 48-jarige man uit Roosendaal.