Agenten in Roosendaal bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen – Hartvannederland.nl

Agenten in Roosendaal bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen - Hartvannederland.nl
Agenten met glas en vuurwerk bekogeld tijdens helpen flauwgevallen meisje in Roosendaal
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Agenten zijn vannacht in het centrum van Roosendaal bekogeld met vuurwerk, meldt de politie. Ook werden glazen en flessen naar hen gegooid. Vijf mensen zijn aangehouden.

Het rumoer ontstond nadat in een café aan de Markt werd gevochten door twee groepen jongeren. Een paar van hen werden uit de kroeg gezet. Vervolgens viel een meisje flauw in de deuropening van het café. Mensen stapten over haar heen of bleven dicht bij haar staan. Toen agenten het meisje naar buiten wilden dragen om eerste hulp te verlenen sloeg de sfeer om.

Rond 03.30 uur sloeg de sfeer in Roosendaal om. Er waren wat opstootjes in en bij een café aan de Markt. Een paar agressieve mensen werden uit de kroeg gezet, maar toen ze buiten waren ging het niet veel beter.

Markt schoongeveegdDe agenten werden bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen en een ander meisje trapte naar een van de dienders. De politiemensen moesten hun wapenstok gebruiken en de Markt op linie met hondengeleiders ontruimen. Het uitgaanspubliek werd het centrum uitgejaagd.

Een deel van het uitgaanspubliek bekogelde de politie met onder meer vuurwerk. Ook werd een van de agenten getrapt. De politie gebruikte wapenstokken. Een meisje van 16 en twee mannen van 18 en 20 werden aangehouden.

Vervolgens moest iedereen het uitgaansgebied verlaten. Vijftien agenten die in een lijn stonden, dwongen het uitgaanspubliek weg te gaan. Er waren ook politiehonden bij. Twee mannen van 26 en 27 die niet naar de politie luisterden, werden gearresteerd.

Rond 04.30 uur was het rustig in de stad. Geen van de agenten raakte gewond. De vier aangehouden mannen zijn weer naar huis. Ze moeten later voor de rechter komen. Het meisje zit nog vast. Zij heeft volgens de politie het meeste geweld gebruikt.

“Geweld tegen hulpverleners en al helemaal tegen onze politie, moet wat mij betreft hard worden bestraft”, zegt de Roosendaalse burgemeester Han van Midden tegen Omroep Brabant. “Horeca moet gezellig zijn, helemaal op zaterdagavond en -nacht. Dat een paar mensen het nu verpesten voor iedereen, zal bij velen een behoorlijke kater hebben opgeleverd.”

Ook ondernemers zijn geschrokken. “Het was een enorm gezellige uitgaansavond. Ouderwets druk. Jong en oud was er. Het geeft Roosendaal echt een knauw dat het nu zo uit de hand is gelopen. Zo groot als vannacht is echt lang geleden”, zegt een ondernemer.

Exitpolls: regeringspartij Polen wint opnieuw parlementsverkiezingen De partij kreeg in de peiling 43,6 procent van de stemmen, meer dan vier jaar geleden. Toen was dat goed voor de absolute meerderheid.

ISers ontsnappen: Het is totale chaos hier Uit een Syrisch kamp zouden zeker 785 IS-aanhangers zijn ontsnapt. VRT-journalist Rudi Vranckx is in de regio en registreert totale chaos. De Turkse ambassadeur vindt het vooral een internationaal probleem.