Politie bekogeld met vuurwerk in Roosendaal, deel centrum ontruimd – NOS

Politie bekogeld met vuurwerk in Roosendaal, deel centrum ontruimd - NOS
Agenten met glas en vuurwerk bekogeld tijdens helpen flauwgevallen meisje in Roosendaal
Agenten zijn vannacht in het centrum van Roosendaal bekogeld met vuurwerk, meldt de politie. Ook werden glazen en flessen naar hen gegooid. Vijf mensen zijn aangehouden.

Rond 03.30 uur sloeg de sfeer in Roosendaal om. Er waren wat opstootjes in en bij een café aan de Markt. Een paar agressieve mensen werden uit de kroeg gezet, maar toen ze buiten waren ging het niet veel beter.

Een deel van het uitgaanspubliek bekogelde de politie met onder meer vuurwerk. Ook werd een van de agenten getrapt. De politie gebruikte wapenstokken. Een meisje van 16 en twee mannen van 18 en 20 werden aangehouden.

Leuke stapavond eindigt in mineur in Roosendaal: agenten bekogeld met glas en vuurwerk, politie ontruimt Markt

Vervolgens moest iedereen het uitgaansgebied verlaten. Vijftien agenten die in een lijn stonden, dwongen het uitgaanspubliek weg te gaan. Er waren ook politiehonden bij. Twee mannen van 26 en 27 die niet naar de politie luisterden, werden gearresteerd.

Een man van 20 uit Bergen op Zoom en een jongen van 18 en een meisje van 16 uit Sint-Maartensdijk zijn aangehouden. Ook twee mannen zonder woon- of verblijfplaats van 26 en 27 jaar oud zijn ingerekend.

Rond 04.30 uur was het rustig in de stad. Geen van de agenten raakte gewond. De vier aangehouden mannen zijn weer naar huis. Ze moeten later voor de rechter komen. Het meisje zit nog vast. Zij heeft volgens de politie het meeste geweld gebruikt.

“Geweld tegen hulpverleners en al helemaal tegen onze politie, moet wat mij betreft hard worden bestraft”, zegt de Roosendaalse burgemeester Han van Midden tegen Omroep Brabant. “Horeca moet gezellig zijn, helemaal op zaterdagavond en -nacht. Dat een paar mensen het nu verpesten voor iedereen, zal bij velen een behoorlijke kater hebben opgeleverd.”

Ook ondernemers zijn geschrokken. “Het was een enorm gezellige uitgaansavond. Ouderwets druk. Jong en oud was er. Het geeft Roosendaal echt een knauw dat het nu zo uit de hand is gelopen. Zo groot als vannacht is echt lang geleden”, zegt een ondernemer.

Weer een week vol boerenprotest: een overzicht van de acties Ze protesteren tegen nieuwe stikstofmaatregelen en het negatieve beeld dat er volgens hen over boeren wordt gecreëerd. 

ISers ontsnappen: Het is totale chaos hier Uit een Syrisch kamp zouden zeker 785 IS-aanhangers zijn ontsnapt. VRT-journalist Rudi Vranckx is in de regio en registreert totale chaos. De Turkse ambassadeur vindt het vooral een internationaal probleem.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.