Rotterdam ziet toename van tienerprostituees

ROTTERDAM – Ook de gemeente Rotterdam maakt zich zorgen over het groeiende aantal tienerprostituees dat in de stad actief is. Dat zei wethouder Sven de Langen (CDA, Jeugd) donderdag in de gemeenteraad. Deze maand trok justitie in De Telegraaf al aan de bel.

De tienermeisjes verkopen zichzelf tegenwoordig vooral online. Daarom is de politie in samenwerking met de gemeente actief op websites en sociale media om deze meisjes op te sporen en te helpen.

Het gaat vooral om tieners in de leeftijd van zestien, zeventien en achttien, zegt de wethouder. In toenemende mate kiezen meisjes ervoor zichzelf aan te bieden als prostituee. Belangrijkste motivatie voor deze groep zijn de verdiensten, zo schetst De Langen. In 2017 ging het om zeker „tientallen gevallen.”

Met name in Rotterdam Zuid speelt de problematiek. Jonge meisjes worden daar geronseld bij bijvoorbeeld scholen. Reden voor Rotterdam om bij deze locaties meer in te zetten op preventie, toezicht en voorlichting.
Menu‌‌Mijn nieuwsMijn leeslijstAbonneerMijn profielService en contactUitloggenVoorpaginaNieuwsSportWinterspelenEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opNieuws/Binnenland1645574BinnenlandRotterdam ziet ook toename van tienerprostitueesUpdated Gisteren, 13:55Gisteren, 12:54 in BINNENLANDKopieer naar clipboardⒸ Matty van Wijnbergen

Rotterdam at Twitter: