Man opgepakt om dubbele liquidatie Rotterdam

Man opgepakt om dubbele liquidatie Rotterdam
18-jarige Rotterdammer opgepakt voor dubbele liquidatie
De politie in Rotterdam-Zuid heeft dinsdagochtend een 18-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie van 20 december op de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard. Ten tijde van schietpartij was de jongen nog minderjarig.

De verdachte werd aangehouden door een arrestatieteam, zegt de politie.

Slachtoffers van de schietpartij waren de 25-jarige Lindomar Elizabeth en de 26-jarige Gilbert Henrietta. De liquidatie was voorbereid, zo bleek al snel in het onderzoek, aldus de politie. De slachtoffers werden in de gaten gehouden en waren net in hun auto gestapt toen er vanuit een passerende Audi Station met een AK-47 op hen werd geschoten.

Twee Rotterdammers van 25 en 26 jaar werden op de avond van 20 december doodgeschoten vanuit een zwarte Audi. Die bleek gestolen en werd enkele uren later brandend teruggevonden in Ridderkerk. Wapenexperts hebben vastgesteld dat bij de dubbele liquidatie een kalasjnikov is gebruikt.

Inmiddels lijkt het er volgens de politie op dat het eigenlijke doelwit Gilbert Henriëtta (foto) was.

Op het moment van de schietpartij was hij 17, meldde de politie in Opsporing Verzocht. De politie vermoedt dat hij niet op eigen houtje handelde en is op zoek naar andere betrokkenen.

Opsporing Verzocht: dubbele liquidatie

De vluchtauto van de daders, eerder uit Rotterdam-Ommoord gestolen, werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk.

De verdachte was ten tijde van het schietincident nog 17 jaar. Wat precies zijn rol was blijft onduidelijk. Het onderzoek wordt voortgezet en het team verwacht op korte termijn meer arrestaties te kunnen verrichten.

De schietpartij vond plaats middenin een woonwijk. In de woning waar de auto toevallig voor geparkeerd stond, vond de politie meerdere kogelinslagen.

Nederland – Twee twintigers kwamen om het leven toen zij op 20 december 2017 onder vuur werden genomen in Beverwaard. Via Opsporing Verzocht roept de politie de hulp van het publiek in bij het oplossen van deze dubbele liquidatie.

Toen de 25-jarige Lindomar Elizabeth en de 26-jarige Gilbert Henrietta uit Rotterdam die woensdagavond op de Rhijnauwensingel in hun auto zaten, passeerde een zwarte Audi station hen. Vanuit deze wagen werd op de auto van de Rotterdammers geschoten. De twee overleden ter plekke aan hun verwondingen. De Audi van de daders bleek gestolen te zijn in Rotterdam-Ommoord. Deze vluchtauto werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk. De politie heeft meerdere onderzoeksvragen en stelt die onder meer in de uitzending van het televisieprogramma.

Verder in de uitzending Deze liquidaties vormen niet het enige onderwerp in Opsporing Verzocht. Een overzicht van alle zaken in de uitzending: – Amsterdam: de dood van Ali Kaynak – Amsterdam: de dood van Hakan Aradas – Hapert: overval – Houten: pinnen met gestolen bankpas na babbeltruc – Kampen: inbrekers met gestolen sieraden aangehouden – Rotterdam/Beverwaard: dubbele liquidatie – Rotterdam: gewapende overval op een kapper – Vianen: woninginbraak en pinnen met gestolen pas Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending Opsporing Verzocht is elke dinsdag van 21.20 uur tot 22.05 uur te zien op NPO 1. Woensdag 14 februari rond 12.00 uur is de herhaling op NPO 2.

Online tippen Online tippen kan via politie.nl/opsporingverzocht. Als u op een zaak klikt, komt u uit bij het online tipformulier van de politie. Uw tip wordt direct naar de mailbox van het onderzoeksteam verstuurd. 


Rotterdam at Twitter: