Goffin eenvoudig naar tweede ronde in Rotterdam

Goffin eenvoudig naar tweede ronde in Rotterdam
Goffin stoot door in Rotterdam
Gisteren om 17:58 door md Tweet Delen Mail Print Foto: Photo News David Goffin (ATP-7) is uitstekend gestart in het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam. Onze landgenoot maakte in zijn eerste ronde brandhout van de Fransman Nicolas Mahut (ATP-101), die zijn geblesseerde landgenoot Benoit Paire verving. Het werd 6-1 en 6-3. In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 37), die in de eerste ronde de Slovaakse kwalificatiespeler Martin Klizan (ATP 150) versloeg.

David Goffin heeft veel punten te verdedigen in Rotterdam. Vorig jaar speelde hij nog de finale in Ahoy. Die verloor hij toen van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. Om deze editie de finale te halen zal hij in de kwartfinale allicht voorbij Thomas Berdych (ATP-17) en in de halve finale voorbij zijn zwart beest Grigor Dimitrov (ATP-5) moeten geraken. Tegen Dimitrov verloor Goffin in november nog de finale van de Masters.

In de tweede set toonde Mahut zich iets weerbaarder, maar hij kon zijn drie breakkansen op het eerste opslagspelletje van Goffin niet benutten. Onze landgenoot wou duidelijk niet langer dan twee sets op de baan staan en krikte zijn niveau nog wat op. Met ook twee breaks in de tweede set was de wedstrijd na een uurtje beklonken.

In de andere tabelhelft zitten onder meer Stan Wawrinka (ATP-13), Alexander Zverev (ATP-4) en ene Roger Federer (ATP-2) geparkeerd. Federer opent woensdag zijn toernooi tegen Ruben Bemelmans (ATP-116).

David Goffin had zijn laatste twee confrontaties met Mahut gewonnen en leek ook in Rotterdam niet veel last te hebben met het spel van de Franse veteraan.

Goffin wipt vlot over eerste horde Mahut in Rotterdam

David Goffin (ATP-7) is momenteel bij onze Noorderburen actief op het ATP-tornooi van Rotterdam. In zijn eerste ronde versloeg de Belgische nummer 1 vlot de Fransman Nicolas Mahut (ATP-122) met 6-1 6-3.

Goffin serveerde solide en liet zich nauwelijks op foutjes betrappen. Twee breaks en 20 minuten later mocht hij de eerste set al op zijn naam schrijven.

Het was de vijfde keer dat Goffin en Mahut tegen elkaar speelden op het ATP-circuit. Met de nieuwe overwining staat het nu 4-1 in het voordeel van onze landgenoot. De winst bezorgt Goffin een duel in de tweede ronde tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 37).

De Belgische tennisser David Goffin heeft met het nodige gemak de 2e ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament bereikt. De finalist van vorig jaar versloeg de Franse qualifier Nicolas Mahut met duidelijke cijfers: 6-1 6-3.

Hoewel het een vlotte zege was voor de Belgische nummer 1, kwam het mooiste punt wel van Mahut.

Ruben Bemelmans (ATP 116), die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel werkte, komt woensdag in zijn eerste ronde uit tegen Roger Federer (ATP 2). Het Zwitserse eerste reekshoofd staat dankzij een uitnodiging van de organisatie op de hoofdtabel en hoopt deze week opnieuw nummer 1 van de wereld te worden.


Rotterdam at Twitter: