Sander Arends uitgeschakeld in Rotterdam

Sander Arends uitgeschakeld in Rotterdam
Nipt verlies Arends en Sancic op ABN-toernooi
De Leeuwarder Sander Arends is uitgeschakeld in het ABN Amro-tennistoernooi te Rotterdam. Hij verloor dinsdagmiddag in de eerste ronde van het dubbelspel met Thiemo de Bakker van het Oostenrijks-Kroatische topkoppel Oliver Marach-Mate Pavic.

Deze winnaars van de Australian Open ontsnapten: 4-6, 6-1 en 9-11 in de supertiebreak. Het betekende hun 22-ste zege op rij.

Nipt verlies Arends en Sancic op ABN-toernooi

Arends en De Bakker hebben kansen gehad om voor een grote verrassing te zorgen. Na de eerste set via één break te hebben verloren, sloegen de Nederlanders in de tweede set sterk terug. In de supertiebreak (tot 10 punten) ging het tot 9-9 gelijk op. Op dat moment miste Arends (in het dubbelspel gestegen naar positie 78 op de wereldranglijst) een returnvolley. Marach en Pavic profiteerden meteen: 9-11.

Arends door in Rotterdam

Sander Arends blijft wel in de ATP-worldtour spelen. Volgende week vormt hij in het Zuid-Franse Marseille een duo met landgenoot Matwé Middelkoop. Laatstgenoemde won vorige week met De Bakker het dubbelspel van het ATP-toernooi in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Daarna vliegt Arends naar het Braziliaanse Sao Paolo, opnieuw voor een met 250.000 dollar gedoteerd ATP-toernooi. Daar gaat hij samenwerken met de Duitser André Begemann, momenteel 84-ste van de wereldranking in het dubbelspel.

De samenwerking tussen Arends en de Kroaat Antonio Sancic is beëindigd. ,,De resultaten waren super, maar het goede gevoel op de baan ontbrak de laatste tijd’’, aldus Arends. Hij en Sancic wonnen de afgelopen maanden drie toernooien; ze haalden zes keer de finale.

De Leeuwarder proftennisser Sander Arends spoedde zich vrijdagavond niet voor niets vanuit het Zuid-Franse Montpellier naar Rotterdam. Hij kreeg samen met Thiemo de Bakker een wildcard voor het dubbelspel van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Nederlanders overleefden op knappe wijze de eerste kwalificatieronde.

Arends en De Bakker wonnen in sportpaleis Ahoy met 5-7, 7-5 en 10-8 in de supertiebreak van de Duitsers Philip Petzschner en Jan-Lennard Struff. Petzschner staat op de wereld-dubbelranking vier plaatsen hoger dan Arends (79) en Struff is in het enkelspel nummer 58 van de wereld en in het dubbel 75.

Arends en De Bakker moeten zondag nog een tweede kwalificatiewedstrijd zien door te komen om te mogen aantreden in het ATP-hoofdtoernooi. De tegenstanders zijn nog niet bekend.

Wel is bekend wie er in de eerste ronde staat te wachten: het als tweede geplaatste koppel Oliver Marach-Mate Pavic. De Duitser staat zesde op de dubbel-wereldranking, de Kroaat vijfde.

Sportverslaggever van A(tletiek) tot Z(eilen), van zesde klasse tot Olympische Spelen. Oog voor de mens achter doelpunt en record.


Rotterdam at Twitter: