Goffin zonder veel moeite naar kwartfinale in Rotterdam

De Belgische tennisser David Goffin heeft eenvoudig de kwartfinale bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De finalist van vorig jaar versloeg in de tweede ronde de Spanjaard Feliciano Lopez met 6-1 6-3.

Goffin, als vierde geplaatst in Rotterdam, treft in de kwartfinale de winnaar van de partij tussen de Tsjech Tomas Berdych en de Serviër Viktor Troicki.

Onze landgenoot had weinig moeite met Feliciano Lopez. Goffin verloor nog nooit van de Spanjaard en won al snel de eerste set met 6-1. In de tweede set kwam Goffin 4-1 voor, uiteindelijk werd het 6-3 in het voordeel van de nummer zeven op de wereldranglijst. In de kwartfinale kijkt de Belg allicht Thomas Berdych (ATP-17) in de ogen. Berdych neemt het op tegen de Serviër Victor Troicki (ATP 67).

David Goffin heeft zich woensdag gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Rotterdam. Onze landgenoot versloeg in de tweede ronde de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 37) in twee sets, met 6-1 en 6-3.

Goffin kan deze week niet rekenen op zijn coach Thierry Van Cleemput, maar dat lijkt hem voorlopig niet te deren in Rotterdam. Net als in zijn eerste ronde liet onze landgenoot stevig tennis zien. In minder dan een uur had hij de klus geklaard.

Goffin won zijn eerste wedstrijd op dinsdag al vlot en ook met Lopez kende hij in de tweede ronde even weinig moeite. Na minder dan een uur was de winst al binnen. In de kwartfinales wacht nu de winnaar van het duel tussen Victor Troicki (ATP 67) en Tomas Berdych (ATP 17). 

David Goffin (ATP-7) is uitstekend gestart in het ABN AMRO World Tennis Tournament van Rotterdam. Onze landgenoot maakte in zijn eerste ronde brandhout van de Fransman Nicolas Mahut (ATP-101), die zijn geblesseerde landgenoot Benoit Paire verving. Het werd 6-1 en 6-3. In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP 37), die in de eerste ronde de Slovaakse kwalificatiespeler Martin Klizan (ATP 150) versloeg.

Op hetzelfde toernooi is ook Ruben Bemelmans (ATP 116) actief. Hij neemt het woensdagavond in de eerste ronde op tegen grootmeester Roger Federer (ATP 2). Indien de 36-jarige Zwitser de halve finales haalt, wordt hij de nieuwe nummer een van de wereld. Hij zou daarmee de oudste aanvoerder ooit van de ATP-ranglijst zijn.


Rotterdam at Twitter: