Internationale filmprijs voor Rotterdamse horrorfilm

Internationale filmprijs voor Rotterdamse horrorfilm
Internationale nominatie voor Zwolse film Inbreuk
De film ‘Inbreuk’ van het Zwolse filmcollectief MARMERMIJN Films is afgelopen weekend in Parijs genomineerd voor BEST EDIT tijdens Filmapalooza, de wereldfinale van het 48 Hour Film Project. Uit meer dan 4000 inzendingen selecteerde een vakjury de 4 genomineerden, waaronder de Zwolse film 'Inbreuk'.

‘Inbreuk’ vertelt het verhaal van twee inbrekers die proberen terug te stelen wat zij het meest verlangen. De film werd in november uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse 48 Hour Film Project Leeuwarden, waarmee het team officieel geselecteerd werd voor de wereldfinale in Parijs

Internationale nominatie voor Zwolse film Inbreuk

Producent Ferdi Çelik en actrice Karlijn Koel uit Zwolle met regisseur Tim Zweistra en opnameleider Kiki Henger waren namens MARMERMIJN Films aanwezig in Parijs tijdens de prijsuitreiking van Filmapalooza in 'Hotel de Ville', het stadhuis van Parijs.

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd, waarbij filmmakers binnen 48 uur een korte bioscoopfilm produceren. Wereldwijd worden ieder jaar meer dan 4000 inzendingen gemaakt. Filmapolooza is het meerdaagse filmfestival waar alle internationale stedenwinnaars van het 48 Hour Film Project samenkomen. Deze wereldfinale werd dit jaar voor het eerst georganiseerd buiten de Verenigde Staten.

MARMERMIJN Films zal van 6 – 8 april weer meedoen aan het 48 Hour Film Project, dit keer niet in Leeuwarden, maar in Nijmegen. MARMERMIJN Films is nog op zoek naar steun van Zwolse bedrijven om de nieuwe productie mogelijk te maken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen een mail sturen naar marmermijn@gmail.com.

'Inbreuk' is onder andere tot stand gekomen door steun van Storm Recruitment, Happen Zwolle, Everydays, Studio BOCK&BAAS en Everyday Bread&Coffee.

Meer weten over MARMERMIJN Films en de film 'Inbreuk' bekijken, ga dan naar www.marmermijn.com.

De film Oppassen van de Rotterdamse regisseur Shariff Nasr heeft gisteravond in Parijs de prijs voor Best Sound Design gewonnen tijdens Filmapolooza, de wereldfinale van het 48 Hour Film Project. Uit meer dan 4000 inzendingen selecteerde een vakjury de horrorfilm van Rotterdamse makelij als winnaar.


Rotterdam at Twitter: