Nieuwe theaterbaas voor Rotterdam

Ligthart leidde de fusie van Koninklijke Schouwburg, het Theater aan het Spui en het Nationale Toneel in Den Haag tot Het Nationale Theater.

Eerder stapte Melle Daamen op als algemeen directeur van Theater Rotterdam, het gefuseerde Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg.

"Als voorzitter van de directie van Het Nationale Theater heeft hij op overtuigende wijze de fusie aldaar geleid," schrijft Jos Baeten, voorzitter van de raad van toezicht in een reactie. "Met hem kan Theater Rotterdam verder uitgroeien tot grootstedelijk stadstheater.”

Hij dacht in deze functie toch niet optimaal tot zijn recht te kunnen komen, zei hij.

Theater Rotterdam is een fusie van het Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en de Rotterdamse Schouwburg. De voorganger van Ligthart, Melle Daamen, kondigde begin april onverwacht zijn vertrek aan. Daamen stopte omdat hij zelf vond dat de fusie meer nodig had, dan hij kon bieden.

Theater Rotterdam is sinds vorig jaar een nieuw stadstheater met twee locaties, het resultaat van genoemde fusie van het Ro, de schouwburg en het productiehuis. Ellen Walraven vervult de positie van artistiek directeur in Rotterdam.

De nieuwe baas, Ligthart heeft ervaring met fusies. In 2017 gingen drie Haagse theaters onder zijn leiding samen verder als Het Nationale Theater. In Rotterdam hopen ze dat het theater door de komst van Ligthart in- en extern een impuls krijgt.

Volle bak was het zaterdagavond bij de tweede S.O.S. Party van dit seizoen in Theater De Koornbeurs.

Ook ditmaal kwamen bekende hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig voorbij.

Walter Ligthart is de nieuwe directeur van Theater Rotterdam. Hij is de voormalig directievoorzitter van Het Nationale Theater in Den Haag.

S.O.S. Party staat voor Same Old Songs. De eerste editie was in maart 2017. Later dat jaar volgde nummer twee. Telkens is het een druk en sfeervolg evenement, waarbij ook DJ Quickfinger van de partij is.


Rotterdam at Twitter: