Boze weggebruiker rijdt ambulance klem

Een boze weggebruiker heeft zondagmiddag een ambulance klemgereden op de Westzeedijk in Rotterdam. De ambulancechauffeur en meerijdende verpleger moesten daardoor hun spoedrit naar Marconiplein afbreken. Ze voelden zich dusdanig gehinderd dat ze de politie met spoed om hulp vroegen. Een motoragent schoot te hulp.

Volgens een politiewoordvoerder was in dit geval “juridisch weinig te doen aan deze absolute gekkigheid”, maar is een zeer hartig woordje gesproken met de opgewonden bestuurder. Waarom hij de ziekenwagen klemreed, is niet duidelijk.

Ambulance klemgereden door boze weggebruiker

“We vinden hier wel heel veel van, maar we hebben ons onderbuikgevoel aan de kant gezet. We zijn aan het werk en willen mensen helpen. Onze tijd besteden aan zulke gevallen, is onze tijd verdoen”, zei de woordvoerder.

Twee winkeliers zijn zaterdagavond beroofd van hun opbrengst op de Noordzijde van de Maashaven in Rotterdam.

Ambulance klemgereden tijdens spoedrit door boze automobilist, moet rit afbreken

De ambulancemedewerkers wilden na het voorval snel weer aan het werk, benadrukt de politiewoordvoerder. Omdat de ambulance de rit moest afbreken, is een andere ambulance ingezet.

Opnieuw is in Amsterdam iemand aangehouden in de zaak rond de doodgeschoten Ergin Başakçi (42) uit Hellevoetsluis. De verdachte is een man van 25. Hij werd vrijdagavond opgepakt in Amsterdam-Oost en wordt maandag voorgeleid. Het slachtoffer werd in augustus vorig jaar doodgeschoten op een terras aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam.

Op #westzeedijk riep #Ambulance personeel met spoed onze assistentie omdat ze waren klemgereden door een automobilist. Zaak wordt onderzocht. #motorteam ^BV pic.twitter.com/ls12ZFOWwf

Ambulance in Rotterdam tijdens spoedrit klemgereden door boze weggebruiker Een ambulance in Rotterdam is gisteren klemgereden door een duidelijk kwade weggebruiker. De chauffeur en meerijdende verpleger moesten daardoor hun spoedrit afbreken.

Gebiedsmedewerkers van Nesselande verzamelen ideeën om komende zomer hufterpraktijken aan de druk bezochte Siciliëboulevard en de Kosboulevard in te dammen. Belangrijkste klacht is de herrie van motorrijders, die er doelloos en langdurig flaneerronden rijden. De bewoners willen dat de politie hier harder tegen optreedt.

Ze voelden zich dusdanig belemmerd dat de politie met spoed om hulp is gevraagd.

De gemeente Rotterdam heeft overigens een ontwikkelcompetitie uitgeschreven voor ontwerp, realisatie en financiering van de gebiedsontwikkeling Noorderstrand Nesselande, dat steeds populairder wordt en waarvan uit de omliggende wijken Zevenkamp, Ommoord en Alexander veelvuldig gebruik wordt gemaakt.

Winkeliers beroofd in Maashaven

Lees ookOpnieuw ambulancemedewerkers uitgescholden toen ze weg blokkeerden tijdens reanimatie

Man gepakt voor terrasmoord in Rotterdam

Een motoragent schoot ze te hulp. Waarom de persoon de ambulance blokkeerde, is de vraag. Volgens een politiewoordvoerder was er “juridisch weinig te doen aan deze absolute gekkigheid”, maar er is een hartig woordje gesproken met de bestuurder.

“We vinden hier wel heel veel van, maar we hebben ons onderbuikgevoel aan de kant gezet. We zijn aan het werk en willen mensen helpen. Onze tijd besteden aan zulke gevallen, is onze tijd verdoen.” Als het aan Arjen Littooij, directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, ligt, wordt de man vervolgt. ‘Blijft me steeds verbazen dat het ontbreekt aan respect voor onze hulpverleners’, schrijft hij op Twitter. Een andere ambulance heeft de rit gisteren voortgezet.


Rotterdam at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/3.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39