Groep aandeelhouders Unilever tegen verhuizing naar Rotterdam

Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times, die enkele grote aandeelhouders sprak. Volgens hen moet Unilever vrezen dat het niet de benodigde steun heeft van de bezitters van driekwart van de aandelen.

Unilever reageerde tegen de krant dat het zon vaart niet loopt. De aandeelhouders die tegen de stap zijn, vertegenwoordigen volgens de producent van voedings- en verzorgingsproducten niet het merendeel van de beleggers. Ook zouden veel aandeelhouders hun steun al hebben uitgesproken.

Onlangs koos Unilever ervoor om van de duale structuur met hoofdkantoren in Londen en Rotterdam af te stappen. Het bedrijf wil het enige hoofdkantoor in Rotterdam vestigen.

Het kantoor in Londen wordt de hoofdzetel van twee divisies, een divisie krijgt het hoofdkwartier in Rotterdam.

Een groep aandeelhouders van Unilever is tegen het plan om naar één hoofdkantoor in Rotterdam te gaan. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. Het aantal tegenstander zou steeds meer toenemen.

Aantal aandeelhouders tegen verhuizing Unilever

De krant sprak enkele grote aandeelhouders. Unilever moet vrezen dat het niet de benodigde steun heeft voor de verhuizing, denken de tegenstanders. De aandeelhouders bezitten driekwart van de aandelen.

Verhuizing Unilever onzeker volgens The Sunday Times

Unilever zei tegen de krant dat het zon vaart niet loopt. De aandeelhouders die tegen de stap zijn, vertegenwoordigen volgens de producent van voedings- en verzorgingsproducten niet het merendeel van de beleggers.Veel aandeelhouders zouden juist hun steun hebben uitgesproken.

Aandeelhouders Unilever tegen verhuizing naar Rotterdam

Onlangs koos Unilever definitief voor Rotterdam. Nu heeft het bedrijf nog twee hoofdkantoren: in Londen en Rotterdam. Unilever behoudt het kantoor in Engeland wel. 


Rotterdam at Twitter: