Das pech, rijbewijzen weg

Da\s pech, rijbewijzen weg
Da\s pech, rijbewijzen weg
De Rotterdamse politie heeft afgelopen weekend in Rotterdam vier rijbewijzen in beslag genomen. Twee bestuurders reden op z'n zachtst gezegd te hard, twee anderen hadden te veel gedronken.

De snelheidsduivels reden zondagmiddag met 157 en 134 kilometer per uur over de Matlingeweg, een weg waar je maar 50 kilometer per uur mag rijden.

Twee beginnende bestuurders konden bij de Erasmusbrug ook hun rijbewijs inleveren, omdat ze tot vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol hadden gedronken.

De politie controleerde nog meer bestuurders. In totaal hadden veertien bestuurders te diep in het glaasje gekeken. Eén automobilist werd aangehouden omdat hij niet eens een rijbewijs had. Een ander had nog een paar bekeuringen open staan.

Rotterdam – Agenten pakten zondag 15 april van twee snelheidsmaniakken en twee beginnende bestuurders het rijbewijs af.

De snelheidsmaniakken reden zondagmiddag 157 km en 134 km per uur over de Matlingeweg reden waar 50 km is toegestaan. Levensgevaarlijk en onacceptabel. Ook twee beginnende bestuurders konden hun pas behaalde rijbewijs weer inleveren. Zij bliezen 430 en 380 ugl bij de Erasmusbrug terwijl voor een beginnende bestuurder maximaal 88 ugl is toegestaan. In totaal hadden veertien bestuurders te diep in het glaasje gekeken. Eén bestuurder werd aangehouden omdat  hij niet eens een rijbewijs had. Een ander had nog verschillende bekeuringen op staan. Tot slot werd een nog een bestuurder aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Samen met de gemeente Rotterdam blijft de Verkeerspolitie controles houden om het asociale rijgedrag in het verkeer aan te pakken. Het zorgt voor levensgevaarlijke situaties en daarnaast is het bron van ergernis bij bewoners en andere bestuurders.


Rotterdam at Twitter: