Weinig hoop op groot playoff-wonder bij Rotterdam

Weinig hoop op groot \playoff-wonder\ bij Rotterdam
Kampong zeker van play-offs en nieuwe koploper
U gebruikt een adblocker.Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

Kampong Heren 1 is na een goed hockeyweekend zeker van deelname aan de play-offs om de landstitel.

De mannen van Kampong, Amsterdam én Bloemendaal hebben zich zondag geplaatst voor de play-offs. Dat betekent dat er nog maar één plekje te verdelen is voor het competitietoetje. Die lijkt, met nog twee wedstrijden te gaan, naar Oranje-Rood te gaan. Al heeft Rotterdam nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Kampong zeker van play-offs en nieuwe koploper

Na de overwinning vrijdag op Den Bosch, wist Kampong zondag ook van Rotterdam te winnen. Doordat Bloemendaal gelijkspeelde heeft Kampong de koppositie maar één week hoeven missen.

Kampong heeft na 20 wedstrijden 50 punten. Oranje-Rood is bijna zeker van de play-offs. Bloemendaal en Amsterdam zijn dit net als Kampong ook al.

Tien minuten voor de 2-1 belandde een lange solo van de sterke Nunnink al met een backhand voorlangs, waarbij Kampong blij mocht het zijn dat het al niet op achterstand kwam. Na de 3-1 kon Oranje-Rood de wedstrijd uithockeyen. Met het oog op de play-offs was alleen een nederlaag funest geweest. Een gelijkspel of winst betekent dat de hockeysters uit Eindhoven volgende week op Laren moeten winnen om voor het tweede jaar op rij te strijden om de landstitel. Beide teams staan op de vierde plaats met 41 punten uit 21 wedstrijden. Laren won in Huizen met 7-1.

Voordat de play-offs beginnen speelt Kampong komende zondag nog uit tegen Almere.

De Hoofdklasse Dames is na vandaag nog maar één speelronde verwijderd van het einde. Bovenin is nog steeds één playoff-plek te verdelen, waar alleen Oranje-Rood en Laren nog voor in aanmerking komen. Onderin blijft het ongelooflijk spannend. Wie degradeert volgende week naar de Promotieklasse. Groningen, Nijmegen of toch Huizen?

Video: Weinig hoop op groot playoff-wonder bij Rotterdam


Rotterdam at Twitter: